Over Werkspoor

Museum van Zuilen

26 sep 2018

Help het Museum van Zuilen!

Het Museum van Zuilen zoekt geldschieters om zo zijn voortbestaan te kunnen garanderen. Het museum kon de afgelopen negen jaar bestaan dankzij subsidies, maar die houden nu op. „Exacte berekeningen heb ik nog niet, maar we hebben zeker 40.000 euro nodig om door te kunnen”, zegt Wim van Scharenburg, oprichter van het museum.

Het uitbreidingsplan dat Zuilen indertijd presenteerde maakte dat Utrecht Zuilen wel móest annexeren, om te voorkomen dat Zuilen groter dan Utrecht zou worden. Ook voor het Museum van Zuilen ging de afgelopen jaren de groei ‘gewoon’ door! En dus werd uitgekeken naar een grotere locatie. De Werkspoorfabriek (voorheen de ‘Nieuwe Plaatwerkerij’ van Werkspoor) lijkt een uitstekende plek, en wie weet groeien we van daaruit nog verder door en worden we een ‘Industrie-museum Zuilen’. De wíl is er, de kennis ook en de collectie groeit nog dagelijks.

Maar… het zal u niet verbazen: een en ander kost geld, véél geld. En daar wringt de schoen. Om een duurzaam museum te realiseren heeft het Museum van Zuilen een groot aantal donateurs nodig. Het bestuur is om de tafel gaan zitten en er kwamen wat ideeën tevoorschijn. Één daarvan is de werving van een groot aantal donateurs.

Doneer nu! 

Terug naar Over Werkspoor