Contact

Bedrijvenkring Cartesiusweg

Het Cartesiusgebied heeft een actieve ondernemersvereniging: Bedrijvenkring Cartesiusweg (BKC). Met meer dan zeventig leden behartigt de vereniging de belangen van ondernemers en pandeigenaren die in het gebied gevestigd zijn. Deze belangen gaan o.a. over goede bereikbaarheid en verkeersdoorstroming, goede concurrentiepositie en gunstig vestigingsklimaat, maar ook over goede samenwerking tussen ondernemers onderling en het versterken van die netwerken. Bij grote veranderingen zoals de transformatie van het Werkspoorkwartier, de Stadsboulevard en de ontwikkeling van een woonwijk in de Cartesiusdriehoek, is de BKC gesprekspartner voor overheden en andere belangrijke stakeholders.
Ook lid worden? Meld je aan via het secretariaat.  


Ondernemersfonds Utrecht

Sinds 1 januari 2012 is het Ondernemersfonds Utrecht van start. Dit fonds maakt het voor ondernemers en vastgoedeigenaren mogelijk om samen te investeren in hun wijk of buurt. Ook het Cartesiusgebied, waar het Werkspoorkwartier onderdeel van is, doet mee aan het Ondernemersfonds. Als pandeigenaar of gebruiker betaalt u mee aan het ondernemersfonds voor het trekkingsgebied Cartesius. Het ondernemersfonds wordt gefinancierd door een opslag op de OZB voor niet-woningen. Deze heffing wordt voor 55% door eigenaren en voor 45% door gebruikers van een pand opgebracht. De opslag bedraagt een vast percentage: 11.1% van de OZB.
Ondernemers en instellingen kunnen via de eigen ondernemersvereniging – in dit geval de Bedrijvenkring Cartesiusweg (BKC) - het ingelegde geld besteden. De bestedingsdoelen bepalen de deelnemers zelf. Ze kunnen het ingelegde bedrag bijvoorbeeld besteden aan promotionele activiteiten, collectieve beveiliging of andere maatregelen.
In september van ieder jaar doet de BKC een oproep voor het indienen van plannen. In november wordt er gezamenlijk over het wel, niet of gedeeltelijk honoreren van de aanvragen gestemd. OZB betalers zijn stemgerechtigd en kunnen wanneer zij aanwezig zijn meestemmen. De BKC stuurt een uitnodiging uit en deze zal ook in de Werkspoorkwartier nieuwsbrief aangekondigd worden. 


Vriendinnen van Cartesius

De Vriendinnen van Cartesius zijn sinds 2012 actief in het gebied als kwartiermakers en verbinders. Als je vragen hebt over het gebied of op zoek bent naar contactpersonen, neem dan contact op met de Vriendinnen, zij verwijzen je door!

DEZE SITE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

  • Logo-EFRO-liggend2.png
  • Schermafbeelding-2018-02-08-om-12.06.19.png
  • Schermafbeelding-2018-02-08-om-12.06.41.png