Ontdek & Onderneem

Ontdek het Werkspoor zelf!
In het Werkspoor is veel te beleven. Er is horeca, je kunt er evenementen en exposities bezoeken, workshops bijwonen, zelf wandelend of fietsend een aantal bijzondere gebouwen en plekken bekijken of een georganiseerde rondleiding doen. Bovendien kunnen er ruimtes gehuurd worden voor vergaderingen en events. Hieronder vind je meer informatie over de publieksplekken.

Zoek je een locatie voor je event of ben je op zoek naar een werkplek in het Werkspoorkwartier? Lees hier meer!

Hof van Cartesius | circulaire werkplek, groene makers, events en verhuur
Het Hof van Cartesius is een groene, circulaire werkplek en proeftuin in het Werkspoorkwartier, direct naast Station Zuilen. In Het Hof zijn kleine creatieve en duurzame ondernemers coöperatief verenigd en geven zo zelf actief vorm aan de invulling van deze nieuwe, bruisende werkplek. Het Hof heeft inspirerende vergader- of workshoplocaties te huur. Elke laatste zaterdag van de maand stellen de makers in het Hof van Cartesius hun deuren open voor publiek. Struin door de tuinen, leer de makers kennen, shop duurzame en handgemaakte items en geniet van lokaal eten en drinken in dé duurzame shoppingmall van de toekomst; Hoog Cartesius. Warmoes | koffie, lekker eten en events
Op zoek naar een plek voor een lekkere koffie of fijne lunch? Sinds 2020 is Warmoes onderdeel van het Hof van Cartesius. Warmoes is open voor verzadigende ontbijtjes tot aan adembenemende dinertjes. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale, biologische en duurzame producten. Ook worden er leuke events georganiseerd voor jong en oud. De Nijverheid | kunstcafé, podium en culturele vrijhaven
De Nijverheid is een culturele vrijhaven in het Werkspoorkwartier in Utrecht met ateliers en creatieve werkplekken voor ruim 50 autonoom kunstenaars, ontwerpers en creatieve makers. Een rauwe plek waar kunstenaars kunnen maken, experimenteren en exposeren.
De Nijverheid biedt podium aan beeldende en podiumkunsten, voor iedere maker of artiest die snakt naar rafelranden, experiment en cross-overs. Naast de ateliers zijn er verschillende expositieplekken binnen en buiten, een kunstcafé, een terras aan het water en is er wekelijks culturele programmering.Museum van Zuilen | een duik in de historie van het Werkspoor
Heb je interesse in de rijke historie van het Werkspoor gebied? Dan is een bezoekje aan het Museum van Zuilen absoluut de moeite waard! In het Museum van Zuilen vind je de geschiedenis van de grondleggers van het Werkspoorkwartier: Werkspoor en DEMKA.

De Stadstuin Werkspoorfabriek | verhuur- en eventlocatie
De werkspoorfabriek is een imposante her-ontwikkelde industriële loods van 175 meter lang. Er zijn 35 huurders binnen de maak- en creatieve industrie gevestigd. Ook beschikt De Stadstuin Werkspoorfabriek over een unieke project/eventspace (300m2) en een unieke Skybox (100m2) met uitzicht over het Amsterdam Rijnkanaal.


Werkspoorkathedraal
 | ruimte voor events
De Werkspoorkathedraal is een voormalige fabriekshal van Werkspoor die na de herontwikkeling in 2015 ruimte biedt aan creatieve ondernemers en events. De monumentale hal van ruim 6000 m2 en de aangrenzende Wasruimte vormen een inspirerende evenementenlocatie. Van foodfestivals tot corporate events, van kleine productpresentaties tot congressen voor 2.500 personen, van theatervoorstelling tot beurs: de mogelijkheden zijn er eindeloos.


Werkspoorcafé
 | proeflokaal en speciaalbier aan het water

In het werkspoorcafé vind je een vestiging van De Proefzaak; een geweldige plek voor een borrel met vrienden en collega's, met uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal. In het Werkspoorcafé aan het Amsterdam-Rijnkanaal schenkt De Proefzaak zowel hun eigen ambachtelijk gebrouwen kloosterbier Kleiburg als de bekende Utrechtse bieren. Je maakt de borrel compleet met hapjes van verse, lokale en (h)eerlijke producten. 

Buurman | circulaire bouwmarkt en workshops 
Buurman Utrecht is een bouwhandel voor circulaire bouwmaterialen en openbare werkplaats voor gebruikte bouwmaterialen en heeft als doel afval een tweede leven te geven. Buurman Utrecht staat voor lokaal hergebruik, in het Werkspoorkwartier, maar ook in de rest van de stad Utrecht en provincie. Restmaterialen krijgen een nieuw leven via de bouwmarkt en werkplaats. En heb je altijd al je eigen bankje of plantentafel willen maken? Bij Buurman kun je terecht voor diverse workshops en cursussen. 

 

De Havenloods | verzamelgebouw voor creatieve ondernemers en ruimte voor events
De Havenloods is een verzamelgebouw voor creatieve ondernemers en kunstenaars in het werkspoorkwartier in Utrecht. Sinds 2019 is het pand in gebruik door meer dan honderd creatieven uit diverse disciplines. Ook biedt de Havenloods ruimte voor exposities en events. Ook vind je er NAR. 

NAR | bar, restaurant en expositieruimte
NAR - café der kunsten is een club, podium, bar, restaurant en een expositieruimte. Er is een terras waar je tot diep in de nacht rond het vuur kan zitten. Doordeweeks kun je heerlijk eten en in de weekenden zijn er regelmatig knoertgezellige happenings. Bij NAR wordt je getrakteerd op een origineel decor waar je kunt komen genieten van smakelijk eten, streekbieren, mooie cocktails en een uiteenlopende culturele (nacht)programmering.Basecamp op Campus Werkspoor | horeca en zaalverhuur
Basecamp is het restaurant en horecahart van Campus Werkspoor. Prachtig gelegen in het monumentale hoofdgebouw zorgt team Basecamp ervoor dat iedere bezoeker zich welkom voelt. Basecamp is de ontmoetingsplek van Campus Werkspoor waar je werkt en ontspant. Je vindt er een prachtige binnentuin waar je heerlijk kunt vertoeven tijdens de zonnige dagen. Geniet mee van het dagelijkse lunchbuffet of bestel een luxe koffie.


Zoek je een locatie voor je event of ben je op zoek naar een werkplek in het Werkspoorkwartier? Lees hier meer!
Wil je meer weten over de geschiedenis van het Werkspoorkwartier? Lees hier meer!