Over Werkspoor

Vergoeding voor energiebesparende MKB-ers in Utrecht

22 aug 2023

Als MKB-er in de gemeente Utrecht is het mogelijk om tot 4.500 euro terug te krijgen op energiebesparende maatregelen. 

Dit kun je doen door energiebesparende maatregelen voor je bedrijf te nemen én het bonnetje uiterlijk 29 oktober 2023 in te leveren bij het subsidieloket van de gemeente Utrecht.

Kleine MKB’ers in de gemeente Utrecht - en dus ook in het Werkspoorkwartier - krijgen tijdelijk voor maximaal drie maatregelen 1.000 tot 1.500 euro terug per energiebesparende maatregel. Oftewel maximaal 4.500 euro als je drie verschillende maatregelen treft. En maximaal 13.500 euro als je dit voor maximaal drie van je panden doet. Er is nog ruim 400.000 euro subsidie beschikbaar voor de komende twee maanden, dus pak deze unieke kans.

Denk aan maatregelen zoals het uitvoeren van een energiescan, de aanschaf van duurzame terrasverwarming zoals (elektrische) kussens, inductiekookplaat of elektrische infraroodpanelen. Er zijn in totaal tien verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat uw gasverbruik omlaag gaat. Zie hiervoor ook de website www.utrecht.nl/bespaarvergoedingmkb of 

Meer informatie en gratis hulp bij de aanvraag?
De gemeente Utrecht heeft energiecoaches ingeschakeld die meer informatie kunnen geven over de regeling en de energiebesparende maatregelen. Ook kunnen zij u helpen met de aanvraag van de subsidie. Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je mailen naar duurzaamondernemen@utrecht.nl. Dan neemt een van de coaches contact met je op om een afspraak (op locatie of telefonisch) in te plannen. Energiecoaches gaan ondernemers ook zelf benaderen om hen op deze actie te wijzen.

Terug naar Over Werkspoor