Over Werkspoor

Vacature: Werkspoorkwartier zoekt directeur-ontwikkelaar

11 apr 2024

Het Werkspoorkwartier is een uniek Utrechts bedrijventerrein. In de afgelopen tien jaar is het gebied getransformeerd van een verouderd industrieterrein tot een energieke en gewilde vestigingsplek voor creatieve en stadsgeoriënteerde bedrijven. Daarmee is een verscheidenheid aan bedrijven op het terrein gehuisvest. Ook is het door het publiek ontdekt als alternatieve bestemming voor cultuurbeleving en vrijetijdsbesteding. 

De Bedrijvenkring Cartesius (BKC) omvat circa 100 leden van heel diverse organisaties en bedrijven uit het gebied. Meerdere keren per jaar komen de leden samen om te netwerken en te spreken over ontwikkelingen in het gebied.

Om de volgende slag in de transformatie van het Werkspoorkwartier te maken is het nodig dat het gebied zich nog beter organiseert. Er staat veel te gebeuren; het entreegebied rondom station Zuilen wordt ontwikkeld, het gebied wil vergroenen en met de groei van Leidsche Rijn wordt het Werkspoorkwartier steeds meer het episch centrum van de stad. Het eigenwijze en unieke karakter van het gebied als werklandschap van de toekomst moet nog steviger neergezet worden. Gebiedsbrede thema’s zoals verduurzaming, innovatie en het behoud van betaalbare werkruimte moeten gezamenlijk opgepakt worden. Dit alles vraagt om een actieve gebiedsorganisatie met een stevige visie. Daarom is besloten de BKC uit te breiden met een professionele werkorganisatie die aan de slag gaat met actuele ontwikkelingen. Voor de bezetting van deze werkorganisatie zijn wij op zoek naar een directeur-ontwikkelaar.

Functie: Directeur-ontwikkelaar  

Wil jij aan het fundament staan van de toekomst van het Werkspoorkwartier? Wil je vanuit een gezamenlijk vastgestelde visie projecten van de grond trekken en het gebied verder ontwikkelen? Als directeur-ontwikkelaar bouw je een gebiedsorganisatie waarmee aan collectieve gebiedsopgaven gewerkt wordt. Grote vraagstukken zie jij als mogelijkheden. Je bent de kartrekker in projecten die je samen met gebiedspartijen en lokale overheden oppakt. Voor de eerste drie jaar staan projecten als de ontwikkeling van het entreegebied, verkenning voor een collectieve parkeervoorziening, de herinrichting van een van de hoofdstraten, verduurzaming en vergroening van het bedrijventerrein op de planning.


Jouw profiel: 

Je werkt zeer zelfstandig, bent zelfstartend en resultaatgericht. Je kunt overtuigend communiceren. Je hebt een groot netwerk en bouwt makkelijk nieuwe netwerken op. Je hebt ervaring in gebiedsontwikkeling, publiek-private samenwerking, innovatie en duurzaamheid. Je bent een strategisch denker en doener.


Jouw taken:

  • opstellen en uitvoeren van meerjaren uitvoeringsprogramma en bijbehorende jaarbegroting (start met 2 jaar) op basis van de input van betrokken gebiedspartijen;
  • opstarten, begeleiden en afronden van de benoemde projecten uit het uitvoeringsprogramma;
  • aanwenden en verantwoorden van externe middelen t.b.v. de realisatie van deze projecten;
  • strategisch stakeholdermanagement, onderhouden en uitbouwen van contacten binnen en buiten het gebied (provincie, gemeente, fondsen, etc.);
  • je werkt samen met de coördinator beheer en werkt in opdracht van het bestuur van de BKC bestaande uit een mix van vijf Utrechtse ondernemers uit het gebied. 


Wat biedt de BKC:

Het betreft een functie als ZZP-er/freelancer. In eerste instantie beslaat deze functie twee jaar voor ca. 16 uur per week, uitgaand van 45 weken per jaar, €57.600,- per jaar. Start op 1 juli 2024.


Wil jij solliciteren?

Mail dan naar contact@werkspoorkwartier.nl. Stuur jouw motivatie waarin je jezelf voorstelt en licht aan de hand van drie tot vijf relevante werkervaringen toe hoe deze bijdragen aan de rol als directeur-ontwikkelaar. Reageren kan tot 15 mei 2024.

 

Terug naar Over Werkspoor