Over Werkspoor

Uitslag Ondernemersfonds Utrecht stemming

06 dec 2018

Op maandag 19 november kwamen ongeveer dertig ondernemers en pandeigenaren bijeen voor de jaarlijkse vergadering over de besteding van het Ondernemersfonds. Er waren dit jaar veel minder OZB betalers aanwezig om mee te bepalen waar hun geld heen gaat dan voorgaande jaren, en dat is jammer!

Pandeigenaar en huurders in het Cartesiusgebied betalen mee aan het ondernemersfonds voor het trekkingsgebied Cartesius. Het ondernemersfonds wordt gefinancierd door een opslag op de OZB voor niet-woningen. Deze heffing wordt voor 55% door eigenaren en voor 45% door huurders van een pand opgebracht. De opslag bedraagt € 50 per € 100.000 aan OZB-waarde.

Ondernemers en instellingen kunnen via de eigen ondernemersvereniging – in dit geval de Bedrijvenkring Cartesiusweg - het ingelegde geld besteden. Tijdens de openbare vergadering, dit jaar op 19 november, werden ingediende plannen voor het ondernemersfonds gepresenteerd. Gezamenlijk werd besloten welke plannen wel, niet of gedeeltelijk worden bekostigd uit het ondernemersfonds. In 2019 financiert het Ondernemersfonds de volgende aanvragen: 

- Collectief cameratoezicht;

- BKC bijeenkomsten zoals de zomerbbq, ALV en nieuwjaarsborrel;

- Extra surveillance;

- Vier Werkspoor Kwartaal bijeenkomsten;

- De Werkspoorkwartier nieuwsbrief en gebiedswebsite;

- Werkspoorkwartier op de kaart; een plattegrond met daar op een aantal wandelingen over het bedrijventerrein.

Er waren dit jaar meer aanvragen dan dat er budget was. Het plan van Sportbox voor meer beweging onder de ondernemers en het plan van UcO voor de vergroening van de 2e Daalsedijk zijn daardoor met het minste aantal stemmen afgevallen.

Zelf een plan om het economisch klimaat in het gebied te versterken? Stuur dan een mail naar de Bedrijvenkring: info@bkcartesius.nl.Terug naar Over Werkspoor