Over Werkspoor

Talentontwikkeling in het Werkspoorkwartier | Agenda

27 okt 2023

De Maakruimte
De afgelopen jaren heeft de Maakruimte ruimte gemaakt voor creativiteit, verbinding en makerschap in het Werkspoorkwartier. 
We zien de meerwaarde van de verbinding met de verschillende ondernemers, makers en organisaties in het gebied, iedereen is daarom welkom om deel te nemen aan ons programma, laten we met en van elkaar leren en ontwikkelen. Met ons programma MA dragen we bij aan de ontwikkeling van makers in het gebied. 

over MA
MA is de essentiële, maar vaak onopgemerkte ruimte tussen twee momenten. Met MA overbrugt de Maakruimte ruimte: fysieke ruimte om te maken en figuurlijke ruimte tussen mensen. We verbinden makers in en om Werkspoorkwartier aan elkaar, zodat we samen de volgende stap kunnen zetten. Dat doen we op verschillende manieren. Een daarvan is door maandelijks een MA ontbijt te serveren: een menu van experts, gesprek en de lekkerste kaneelbroodjes. 

Daarnaast organiseren we een maandelijkse MAsterclass, daarin bieden zowel ervaren als startende makers de kans zich verder te ontwikkelen. Iedere masterclass wordt een expert uit het culturele veld uitgenodigd om hun kennis te delen. De masterclasses zijn bedoeld voor makers die hun kennis en vaardigheden op het gebied van netwerk, communicatie en financiering willen verbeteren.

Zoek je hulp bij je eigen persoonlijke ontwikkelvraag, dan is MA mentor iets voor jou. Na een eerste kennismakingsgesprek bepalen we je vraag en doel voor je traject en welke mentor of maker uit het gebied jou het beste kan ondersteunen om in drie maanden verder te groeien in je makerschap. 

PROGRAMMA

MA ONTBIJT | AFRONDEN
Zet jij een punt of een komma achter een project? Wanneer is iets echt af?

Woensdag 8 november beginnen we de dag samen, tijdens het MA ontbijt. Wij zorgen voor de brandstof: een goed gedekte tafel, waar expert en kunstenaar Gert Wessels zijn ideeën serveert.

MA ONTBIJT | VERBINDEN
Waarom doe je het altijd zelf? Hoe ontwikkelen wij samen? 

Woensdag 13 december beginnen we de dag samen, tijdens het MA ontbijt. Wij zorgen voor de brandstof: een goed gedekte tafel, waar expert en kunstenaarscollectief De Kommunie  serveer hun ideeën en neemt ons mee in een kunstzinnig ritueel. Schuif je aan?

Wanneer: Woensdag 8 november AFRONDEN  - Woensdag 13 december VERBINDEN
Hoe laat: 08.30 (inloop), 09.00 - 10.30
Lokatie: VOGELFREI, Nijverheidsweg 6
Kosten: €12,50
Aanmelden? https://forms.gle/jB4zQq4BzrEUq6WQ9 MAsterclass | COMMUNICATIE
Wil je jouw communicatievaardigheden verbeteren? Woensdag 1 november geeft expert Joris Roovers een MA masterclass hoe je kunt communiceren vanuit de kern van jouw werk, door te starten met doen.

“Wat doe jij eigenlijk?” Hoe fijn zou het zijn als je bij zo’n vraag een kraakhelder verhaal kunt vertellen. Een verhaal dat mensen onthouden. Joris Roovers is oprichter van VOGELFREI, merkstrateeg en copywriter. De afgelopen 10 jaar heeft hij talloze ondernemers en makers geholpen met het realiseren van een idee. Iets waarvan zij overtuigd waren om de wereld in te brengen. Hun grootste obstakels?

“Ik weet niet wat mijn verhaal is.”
“Ik kan niet schrijven.”
“Ik ben een maker, ik ben niet goed in communicatie.”

Onzin als je het Joris vraagt. Iedereen kan een verhaal vertellen. Sterker nog, waarschijnlijk doe je het al. Hoe oprechter dat verhaal is, hoe groter de kans dat mensen écht naar je luisteren. Tijdens de MA masterclass houdt Joris een praktische ‘doe-sessie’ waar je kunt ontdekken hoe dat het beste kan aanpakken. Niet kletsen maar doen. Niet morgen, maar nu. 

MAsterclass | FINANCIËN
Ben je een creatieve maker en wil je je financiële vaardigheden versterken? Kun jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van financiën? Goed nieuws! Op woensdag 6 december geeft de Kunstenbond een MA masterclass waarin je leert hoe je financieel vaardiger wordt. 

Kunstenbond is de vakbond van de culturele en creatieve sector. Professioneel gemaakt is professioneel betaald. Eerlijke betaling, goede contracten, meer zekerheid en een veilige werkvloer moeten vanzelfsprekend worden. Dat is waar de Kunstenbond elke dag voor strijdt.

Wanneer: Woensdag 1 november: communicatie //Joris Roovers - Woensdag 6 december: financiën //De Kunstenbond
Hoe laat: 14.00 (inloop), 14.30 - 17.00
Waar: De Vechtclub
Prijs:  €25
Studentenprijs:  €12,50
Gratis: (oud)deelnemers van @detussenruimte, deelnemers van Cultuur+Ondernemen en het MA mentortraject
Aanmelden? https://forms.gle/EUQVUrF22b11VTuR7 


MA mentor
De ene maker staat aan het begin van zijn makerschap, de andere maker timmert al 10 jaar aan de weg. Beide makers blijven nieuwe stappen zetten. Met MA verbinden we deze twee typen makers aan elkaar, zodat ze kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Heb jij een vraag? Loop je ergens tegenaan, of misschien wel tegen jezelf? Wil je jouw vaardigheden verbeteren? Beter leren ondernemen? Wil je leren van een andere discipline? Dan ben je bij MA aan het juiste adres!

Aanmelden? https://forms.gle/Thp9LG25z35YmSYf6

En wil jij met jouw kennis, kracht of vaardigheid een bijdrage leveren aan het ontwikkeling van jong talent, laat het ons dan weten, we zijn altijd op zoek naar experts en mentoren. En heb je juist behoefte aan creatieve kracht of vaardigheid in jou organisatie of onderneming, schroom dan ook niet om onze hulp te vragen. Wij weten hoe en waar je die kunt vinden. 

Stuur een mailtje naar post@demaakruimte.nl 

Terug naar Over Werkspoor