Over Werkspoor

Open Call - Artistieke interventies - voor en door Werkspoor

05 jul 2023

Ben jij als kunstenaar, ontwerper, maker of creatief ondernemer gevestigd in Werkspoorkwartier en wil jij een artistieke interventie vormgeven waarmee je een nieuw licht laat schijnen op het gebied?

In het kader van het Europese project HUB-IN worden aankomend jaar vier tijdelijke artistieke interventies gerealiseerd die gericht zijn op het aantrekkelijk en beter beleefbaar maken van Werkspoorkwartier door bezoekers en mensen die er werken. Zowel het historisch DNA van het gebied als de (gedroomde) toekomst kunnen daarin een plek krijgen. De interventies accentueren ‘missing links’ of creëren nieuwe overgangszones in het gebied en dagen bezoekers uit om de publieke ruimte op een andere manier te ervaren.

Loop je al langer met een idee dat je graag tot uitvoer wil brengen in de publieke ruimte van Werkspoorkwartier? Of prikkelt deze oproep jou tot een briljant plan? Aarzel dan niet om een voorstel in te dienen! Voor de realisatie van elk project is een budget van maximaal €15.000,- euro incl. BTW beschikbaar. Voorstellen kunnen ingediend worden vóór maandag 25 september 2023. Lees er alles over in de online briefing via deze link én kom langs bij de speciale informatiebijeenkomst bij het Hof van Cartesius op 31 augustus om 15.30 uur.

De open call wordt mogelijk gemaakt door HUB-In Utrecht, Gemeente Utrecht, Bedrijvenkring Cartesiusweg en verschillende vertegenwoordigers uit het gebied. 

OPEN CALL LANDSCAPE klein2

Terug naar Over Werkspoor