Over Werkspoor

Op zonnekracht vooruit!

16 sep 2021

Steeds meer Utrechtse bedrijven maken gebruik van zonnepanelen. Dat is niet gek: het toont duurzame ambitie en bespaart flink op de energierekening. Wil je ook op zonnekracht vooruit? Dan is september dé maand om een quickscan met online adviesgesprek aan te vragen via www.utrecht.nl/zonopbedrijfsdak. Zo kom je snel te weten wat zonnepanelen op jouw dak kunnen opleveren en hoeveel SDE-subsidie mogelijk is. De SDE++ subsidie is voor grote zonnepanelen-op-dak-projecten en is dit jaar aan te vragen van 5 oktober tot en met 11 november 2021.

Vraag de quickscan aan
De ‘quickscan met online adviesgesprek’ is bedoeld voor bedrijfsdaken met een oppervlakte van minimaal 100m2. Op www.utrecht.nl/zonopbedrijfsdak zie je bij stap 1 welke adviesbureaus uit het Utrechtse Zonnepact dit voor je kunnen uitvoeren. Je dient bij de aanvraag zelf aan te geven welk adviesbureau de quickscan met online adviesgesprek mag afnemen. De advieskosten van een quickscan bedragen gemiddeld 250 euro.

Korting op advieskosten (o.a. Quickscan)
Vraag het adviesbureau welke mogelijkheden er zijn om korting te krijgen op de advieskosten. Er zijn subsidiemogelijkheden via het Rijk, de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht. Via het gemeentelijke subsidie ‘Energieloket verduurzaming vastgoed Utrecht’ kun je maximaal 50% van de kosten voor de quickscan met online adviesgesprek terugkrijgen.

Heb je vragen over dit aanbod? Neem dan direct contact met op via: duurzaamondernemen@utrecht.nl.

Terug naar Over Werkspoor