Nieuws

Er gebeurt natuurlijk van alles bij Het Werkspoorkwartier. Het Werkspoorkwartier is niet voor niets de terechte winnaar van de ABN AMRO Circular Economy Awards voor beste circulaire werklocatie 2018. Onder deze pagina vind je het laatste nieuws over dit groeiende gebied.

Nieuws

Verslag Werkspoor Kwartaal Herfst 2018

Bij Peter Macco Experience Centre werd iedereen bijgepraat over de ontwikkelingen op het terrein. Onderwerpen die dit keer aan bod kwamen waren: Renovatie Vlampijpateliers, Culturele Zondag Go West!, De-Market, Central Studio's en de Werkspoortour. 

Lees meer
Nieuws

Interview met Janneke van Haastrecht

Het Werkspoorkwartier herbergt steeds meer creatieve bedrijven. Een van de eerste in deze categorie streek al neer in 2007. Het Instituut voor Audio- en Belichtingstechniek, mede-eigenaresse Janneke van Haastrecht vertelt over haar ervaringen op het terrein. 

Lees meer
Nieuws

Uitslag Ondernemersfonds Utrecht stemming

Op maandag 19 november kwamen ongeveer dertig ondernemers en pandeigenaren bijeen voor de jaarlijkse vergadering over de besteding van het Ondernemersfonds. Er waren dit jaar veel minder OZB betalers aanwezig om mee te bepalen waar hun geld heen gaat dan voorgaande jaren. 

Lees meer
Nieuws

Winnaar ABN AMRO Circular Economy Awards

Super trots is Het Werkspoorkwartier op het feit dat het harde werken is beloond. Op 8 november 2018 ontvingen zij de award van beste circulaire werklocatie 2018!

Lees meer
Nieuws

BNR Radio over Het Werkspoorkwartier

Artistiek leider van het Hof van Cartesius: Charlotte Ernst en Gabrielle Muris, projectmanager Erfgoed Werkspoor waren te gast bij BNR Radio. Hier vertelden de dames over Het Werkspoorkwartier en de gewonnen award voor het beste circulaire maakgebied van Nederland.

Lees meer
Nieuws

De-Market. Nieuw concept voor De Vrijhaven Utrecht

Jos Witjes is nieuw ondernemer bij het Werkspoorkwartier! Zijn concept, De-Market, hoopt Jos te realiseren op een kavel binnen De Vrijhaven Utrecht. Op dit uitgestrekte binnen- en buitenterrein in het Werkspoorkwartier wordt een aantrekkelijke culturele hotspot voor stadsbewoners gecreëerd. Met een uitnodigend programma van beeldende kunst, films, theater en festivals. Dat is het plan. In een interview met Renée Meulman (stagiair marketing communicatie van het Werkspoorkwartier) vertelt hij over dit toffe concept, zijn ideeën en zijn plannen! 

Lees meer
Nieuws

Interview met Martijn Groeneveld

Martijn Groeneveld vierde dit jaar zijn 25 jarige jubileum met zijn studio "Mailmen." Hij werd hiervoor geïnterviewd door 3voor12. 

Lees meer
Nieuws

Werkspoorkwartier finalist ABN AMRO Circular Economy Awards

Werkspoorkwartier in Utrecht is één van de drie finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Awards. De jury selecteerde Werkspoorkwartier in de categorie ‘beste circulaire werkgebied’.Het is een initiatief dat de pioniersfase al voorbij is, maar vol mooie ambities zit”. 
De vakjury roemt de betrokkenheid met de buurt en het bruisende karakter van het circulaire bedrijventerrein in Utrecht: “Één ding is zeker: in Werkspoorkwartier wordt serieus werk gemaakt van een circulaire toekomst.” 

Stem op Werkspoorkwartier Utrecht 

 

 

Lees meer
Nieuws

Herstel schoorsteen

Terug op z'n plekkie

In 1939 kreeg het personeel van Werkspoor Utrecht een ontspanningsgebouw voor het personeel. Het ontwerp van het gebouw kwam van architect M.F. Duintjer. Directeur M.H. Damme van Werkspoor had Duintjer voor het ontwerp gevraagd. Het gebouw kreeg een bijzondere schoorsteen.

 

Lees meer
Nieuws

EXboot

EXboot is nu officieel open met een expositie van Rosa Huibers.

Vroeger de locatie voor vermaak onder de dekens en nu bezit de boot pareltjes van kunstwerken!

Geïnspireerd door haar waarneming in de wereld om haar heen van fascinerend tot schokkend. De filmprojecties van Rosa Huibers komen tot leven in combinatie met de ruimte of een object. 
Lees meer
Nieuws

Nominatie Beste Circulaire Werklocatie

Het Werkspoorkwartier is genomineerd voor de ABN AMRO Circular Economy Awards en maakt kans op de titel Beste Circulaire Werklocatie van Nederland! Bekijk hier het prachtige boekje Werkspoorkwartier creatief & circulair maakgebied wat ons hopelijk laat winnen! 

Lees meer
Nieuws

Museum van Zuilen

Help het Museum van Zuilen!

Het Museum van Zuilen zoekt geldschieters om zo zijn voortbestaan te kunnen garanderen. Het museum kon de afgelopen negen jaar bestaan dankzij subsidies, maar die houden nu op. „Exacte berekeningen heb ik nog niet, maar we hebben zeker 40.000 euro nodig om door te kunnen”, zegt Wim van Scharenburg, oprichter van het museum.

 

Lees meer
Nieuws

Verslag Werkspoorkwartaal Zomer 2018

Op 27 juni vond de zomereditie van het Werkspoorkwartaal plaats aan de kade van De Nijverheid. 

Lees meer
Nieuws

Eerste steen Werkspoorpad

Op 7 maart legde wethouder Paulus Jansen symbolisch de eerste steen van het Werkspoorpad

Lees meer
Nieuws

Nieuwe website

Er is hard aan gewerkt, maar hier is hij dan: de nieuwe website van Wekspoorkwartier Utrecht. Een site voor alle geinteresseerden en betrokkenen van het gebied. 

Lees meer
Nieuws

Verslag Werkspoorkwartaal Lente 2018

Op 7 maart vond de wintereditie van het Werkspoorkwartaal plaats in de werkruimte van de Schaverij

Lees meer
Nieuws

Nieuwsbrieven

Iedere paar weken verschijnt de Werkspoorkwartier Nieuwsbrief. Lees hier alle edities.

Lees meer
Terug naar Over werkspoor