Over Werkspoor

Koningin Máxima bij De Werkspoorkathedraal

15 nov 2018

Donderdag 15 november 2018 werd het tienjarige bestaan gevierd van IDH (Initiatief voor Duurzame Handel) in de Werkspoorkathedraal te Utrecht. Als hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling kwam Koningin Máxima naar dit evenement om een toespraak te geven. Koningin Máxima vertelt over eerlijk handel, duurzaamheid en over de toekomst. “Wij moeten het verschil maken voor onze kinderen, kleinkinderen en de kinderen daarvan.”

Koningin Máxima hield een toespraak in De Werkspoorkathedraal tijdens het jubileum van IDH. Hier werden Ministers, CEO’s, financiers, non-profit organisaties en experts samengebracht om de toekomst van duurzame handel te bespreken. In haar toespraak ging Koningin Máxima in op het belang van waarde ketenfinanciering (value chain finance). Dit is de financiering van activiteiten in de keten van producten en diensten bij een productie- of leveringsproces.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hield ook een toespraak tijdens deze belangrijke bijeenkomst in De Werkspoorkathedraal. Executive Director van IDH- Joost Oorthuizen, vertelde waarom zij gekozen hadden voor De Werkspoorkathedraal als locatie voor hun jubileum. “Deze mooie industriële locatie heeft ook een handelsverleden. In De Werkspoorkathedraal werden vroeger duizenden treinen gebouwd en andere staalconstructies. Dit leek ons wel toepasselijk.” 

 

Terug naar Over Werkspoor