Over Werkspoor

Interview met Roy Verhaag

10 sep 2019

De Werkspoorfabriek is geopend en via de Stadstuin zijn er een hoop nieuwe bedrijfjes gevestigd. Zo ook RROOK. Dit ontwerpbureau is onder andere verantwoordelijk voor het uiterlijk van de Werkspoorkwartier website, maar ook voor uitingen van museum Speelklok, het Midzomergrachtfestival en Paleis ‘t Loo.

We spraken Roy Verhaag, mede-oprichter van RROOK. “Bijna vijf jaar geleden besloten Richard Postmus en ik om samen te gaan werken. We waren allebei ooit begonnen als zzp’er maar deelden de wens om verder te groeien en gezamenlijk meer klanten te kunnen bedienen. Richard is de communicatiespecialist en projectmanager, hij richt zich met name op de klant en leveranciers en zorgt dat de trajecten zo slim en efficiënt mogelijk lopen. Zo kan ik mij richten op het vertalen van de wens van de klant naar een beeld. Inmiddels hebben we ook een vaste werknemer en zijn we bezig om steeds meer websites te ontwikkelen om ook daarvoor iemand regelmatig aan het werk te kunnen zetten. We groeien gestaag. 

Ons bedrijf is specialist in communicatieve vraagstukken. Dat gaat van het ontwerpen van een flyer of jaarverslag tot een complete huisstijl of website. De bezieling van de klant vertalen wij naar een helder verhaal. Waar vuur is, is RROOK.” 

“We zijn begonnen in de Stadstuin op de Europalaan in Utrecht. Door onze klanten, veelal uit de culturele sector, zijn we goed op de hoogte van wat er speelt in Utrecht. Zo kregen we ook zijdelings de ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier mee. Een mooie introductie in het gebied was de opdracht om de gebiedswebsite www.werkspoorkwartier.nl vorm te geven. Toen de Stadstuin aankondigde een tweede vestiging te openen in de Werkspoorfabriek, hadden we meteen interesse. Het gebied ligt centraal in Utrecht, en is voor ons privé veel beter bereikbaar. We gaan ook graag de samenwerking aan met andere ondernemers in de creatieve hoek én het gebied staat nog maar aan het begin van een transitie die het allemaal nog interessanter gaat maken. Kortom, enorme pluspunten voor ons!”

“We vinden het leuk én waardevol dat er zoveel soortgelijke bedrijven in onze directe omgeving zitten. Met andere vormgevers wisselen we kennis uit omdat je dezelfde soort opdrachtgevers hebt, en elkaar’s vastlopers herkent. En de fotografen en animatoren kunnen we inhuren omdat we die expertise niet zelf in huis hebben.”

“We zijn heel blij met ons nieuwe kantoor. Mijn algehele gevoel bij het Werkspoorkwartier is dat het gebied nog volop in beweging is. Het heeft de uitstraling dat er nog veel mogelijk is. Je ziet natuurlijk de maakindustrie in de metaalfabriek en autogarages maar ook nieuwe vormen van bedrijvigheid. Die combinatie kom je ook hier in de Werkspoorfabriek tegen, met de brouwerij van De Leckere en de kantoren van de Stadstuin. Als ik ‘s ochtends naar kantoor fiets moet ik om de vrachtwagens slalommen die grondstoffen komen bezorgen. Het geeft het gevoel van een stukje stad met een ruw randje. Het daagt uit om deze plek nóg interessanter te maken. Dat vind ik er tof aan!”. 

Terug naar Over Werkspoor