Interview Sidi Lourizen
Er zijn de laatste jaren veel nieuwe ondernemers bijgekomen in het Werkspoorkwartier, maar er zijn ook bedrijven die hier al heel wat jaren zitten. Zo ook Garage Rocar aan de Tractieweg 93 en 89. Waarschijnlijk is de garage je wel eens opgevallen omdat er regelmatig aan mooie campers gesleuteld wordt. Goede reden om er eens langs te gaan en kennis te maken met Sidi Lourizen, eigenaar van de garage.
Koningsweg
“In 1997 heb ik Rocar opgericht aan de Koningsweg 2, de andere kant van Utrecht dus. In 2009 hoorden we via via van een vrijstaande locatie aan de Tractieweg 93. We konden de extra ruimte goed gebruiken en het leek ons ook een goed idee om aan beide kanten van de stad een garage te hebben, en zo kwamen we hier terecht. En een paar jaar later konden we hier nog verder uitbreiden ook: in 2016 kwam verderop namelijk nummer 89 vrij. Deze ruimte is ook van onze huurbaas en omdat hij goede ervaringen met ons had bood hij die ruimte aan ons aan.”
Passie voor het sleutelen
“Wat ons bijzonder maakt is dat we monteurs van de oude stempel hebben. Daarmee bedoel ik niet dat de gemiddelde leeftijd van onze monteurs hoog is, maar dat ze echt in de praktijk zijn opgeleid en een passie hebben voor het sleutelen. We zorgen ervoor dat deze praktijkkennis van onze collega’s wordt aangevuld met theoretische kennis zodat ze bijvoorbeeld ook APK keuringsmeester kunnen worden.
“Wat ons verder onderscheid, is dat we naast het werk aan normale personenauto’s ook langere projecten aannemen, zoals camperbusjes en oude auto’s. Doordat onze monteurs zo’n passie hebben voor sleutelen, hebben ze de specialistische kennis en het improvisatietalent voor dit soort projecten. We hebben daarmee ook wat bekendheid opgebouwd in deze niche. Daarnaast leent onze locatie zich er goed voor omdat we genoeg ruimte hebben om auto’s even aan de kant te zetten om er in sprokkeluren aan te kunnen werken.”
Collega’s en opleidingen
"We hebben ongeveer acht personen in dienst. We werken daarnaast veel met BBL stagiaires. We helpen hen weer regelmaat in hun leven te krijgen en zorgen dat ze hun diploma’s halen. Zo zorgen we er voor dat er kundige nieuwe monteurs worden opgeleid. Ook werken hier regelmatig nieuwkomers uit Syrië, Afghanistan of Irak. Wij spreken dezelfde taal en kunnen helpen met het inburgeren in Nederland. Vaak hebben zij in hun thuisland ervaring opgedaan als monteur en zo profiteren wij ook weer van hun kennis."
Toekomst van het bedrijventerrein
"We hebben de laatste jaren het gebied positief zien veranderen. Er is een grotere diversiteit aan bedrijven gekomen zoals sportbedrijven en de nieuwe en herontwikkelde panden. Dat verbetert het beeld van het terrein. Wel merken we dat parkeren lastiger wordt, zeker tijdens evenementen."
"Wat we nog missen op het terrein is een goede snackbar of kraam zoals je in het centrum van bedrijventerrein Nieuw Overvecht hebt. De nieuwe horecazaken op het terrein zijn leuk, maar daar zouden wij niet zo snel heen gaan voor een snelle lunch."
Buren en omgeving
"Onze directe buren kennen we goed en daar werken we ook regelmatig mee samen. Maar van wat er verder op het terrein gebeurt weten we eigenlijk vrij weinig. Daarom was het ook zo goed om bij het laatste Werkspoor Kwartaal te zijn. De plannen voor betaald parkeren zijn voor ons heel belangrijk. Ook is het goed om ons netwerk verder uit te breiden. We willen alle andere ondernemers, inclusief onszelf dan ook oproepen: laten we kennismaken en ons samen inzetten voor het terrein!"
Terug naar Over Werkspoor