Over Werkspoor

Interview met Sley Popal

08 apr 2021

Mitros is al flink wat jaren geleden vertrokken uit het Werkspoorkwartier. Over het pand dat ze achterlieten aan de Vlampijpstraat gingen al langer geruchten dat het een hotel zou worden, maar veel beweging was er niet. Tot een paar maanden geleden. We spraken met Sley Popal (links op de foto) over zijn dromen in het Werkspoorkwartier. 

“Mijn naam is Sley Popal en samen met mijn familie ben ik sinds een paar maanden eigenaar van het voormalig Mitros pand. We zijn van plan om hier een zakelijk maar gezellig hotel te maken. Onze familie komt uit de mobiliteitsbranche en we bezitten wat zakelijk vastgoed. Een hotel is echter nieuw voor ons.” 

“Ik liep al langer met de wens rond om een mooi hotel in Utrecht te ontwikkelen. Jarenlang heb ik veel gereisd en kwam ik op allerlei plekken. In hotels raakte ik altijd wel geïnspireerd door de omgeving en door de nieuwe mensen die je daar ontmoet aan de balie of in de lounge. Zo’n ontmoetingsplek wil ik ook creëren in Utrecht: een plek waar onverwachte ontmoetingen kunnen uitmonden nieuwe relaties.”

“Toen ik hierover sprak met iemand gaf hij mij de tip over dit pand. De eerste keer dat ik hier kwam kijken zag ik het nog niet meteen gebeuren. Wie gaat er nou voor een romantisch weekendje weg naar een bedrijventerrein? Het gekke was, hoe vaker ik terug kwam hoe leuker ik het vond. Er is hier zoveel gaande dat dit een heel spannend en aantrekkelijk gebied aan het worden is.”

En dat is ook het soort hotel dat we willen maken: toegankelijk en gastvrij met betaalbare prijzen. Een hotel waar je ook wanneer je geen gast bent makkelijk naar binnen loopt om gebruik te maken van bijvoorbeeld de horeca. Samen met MONK architecten, ook gevestigd in het Werkspoorkwartier, zijn we een ontwerp aan het uitwerken. Om te komen tot dat ontwerp denken we na over het aantal kamers, de soorten voorzieningen en meteen ook uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. We willen in het eerste kwartaal van 2022 onze deuren openen.” 

“Wat me trekt is de diversiteit in dit gebied, je kan er niet een enkel labeltje op plakken. Het is geen bedrijventerrein, maar ook geen recreatiegebied. Ik ben heel nieuwsgierig welke kant dit gebied op gaat en draag er graag aan bij. Ik zie het Werkspoorkwartier in de toekomst als het Silicon Valley van Utrecht. Een plek waar creatieve bedrijvigheid, sport en leisure de boventoon voeren. Weinig tot geen vrachtwagens, maar veel ambacht en leisure. Een plek waar heel Utrecht trots op kan zijn.” 

 “Het is denk ik belangrijk dat het Werkspoorkwartier een gebied wordt dat ons allemaal past. Alleen samen kom je verder om een visie te bereiken. De ontwikkeling van het hotel wil ik dan ook samen met de al hier gevestigde ondernemers doen. Ik ben benieuwd en op zoek naar de manieren waarop we elkaar kunnen versterken en we een toegevoegde waarde voor elkaar en het gebied kunnen zijn.” 

 

Fotograaf: Gerard Til

 

Terug naar Over Werkspoor