Over Werkspoor

Interview met Roberto Ackermann

09 nov 2021

Heel stil is deze maand een boulderhal geopend in het Werkspoorkwartier. En niet zomaar een, volgens eigenaar Roberto Ackermann is het de mooiste boulderhal van Nederland. Daar willen we meer over weten! We brachten een bezoekje aan de spiksplinternieuwe locatie van STERK in het voormalig Megafa-pand op de Schaverijstraat 52. 

Roberto Ackermann is eigenaar van boulderhallen en klimmuren door heel Nederland. Hij heeft locaties in Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Alkmaar, Zaandam en inmiddels drie locaties in Utrecht. In 2010 nam hij de klimmuur op de Vlampijpstraat over. Daarnaast is Roberto sinds 2018 penningmeester van Bedrijvenkring Cartesiusweg. 

boulderhalsterk

“Het verschil tussen een klimmuur en een boulderhal zit hem in de hoogte. Een boulderhal is minder hoog dan een klimmuur. Je hebt dan ook geen touwen nodig. Als je boven bent kan je er gewoon afspringen en een dikke mat op de grond zorgt voor een veilige landing. Het grote voordeel is dan ook dat je zo aan de slag kan. De locatie aan de Schaverijstraat is een hele bijzondere geworden omdat we alle ervaring en expertise van de afgelopen jaren erin hebben kunnen verwerken. Gezelligheid speelde een belangrijke rol in het ontwerp van de hal. Het café gedeelte met een grote bar staat dan ook in het midden van de hal.” 

“Boulderen is een echte sport. We hebben mensen die 1x per maand tot 4x per week komen boulderen. Dat kan met een lidmaatschap of een rittenkaart. Daarnaast bieden we introductielessen en cursussen aan, je kan hier schoenen huren en er is gezellige horeca. Voor de echte fanatiekelingen hebben we een combinatie-abonnement waarmee je in de boulderhal en de klimmuur terecht kan.” 

bar sterk 

“De nieuwe locatie is een mooie aanvulling op onze klimmuur aan de Vlampijpstraat. Boulderen is namelijk minder geschikt voor kinderen, maar klimmen is voor hen wel mogelijk. Op de Vlampijpstraat richten we ons dan ook vooral op jeugdtrainingen, kinderfeestjes en we ontvangen er scholen.” 

“Het Werkspoorkwartier is een hele interessante plek voor ons. Onze doelgroep komt voornamelijk met de fiets dus de centrale ligging is perfect. We wilden al langer heel graag uitbreiden maar op de locatie van de klimmuur op de Vlampijpstraat is daar geen ruimte voor. Ik zit veel op Funda te kijken en toen het voormalig Megafa-pand op de Schaverijstraat 52 online kwam, heb ik direct de makelaar gebeld. De makelaar bleek ook de eigenaar en eigenlijk klikte het meteen. Ze hadden vertrouwen in ons plan en daardoor hebben we het pand kunnen huren.”

bouderhal sterk 2

Overdag komen er veel mensen die in het gebied werken even een kijkje nemen. Die betrokkenheid maakt dit gebied zo leuk. Alle buren buren hebben wel op een of andere manier geholpen of meegedacht. Die behulpzaamheid viel ons echt op in vergelijking met onze andere locaties.”

“Helaas waren er ook minder leuke dingen tijdens de bouw afgelopen maanden. Er is maar liefst vier keer ingebroken in een auto van de aannemers of iemand die iets kwam leveren. En ook uit het pand zijn tijdens de verbouwing spullen gestolen. Op het gebied van veiligheid zie ik dus nog wel wat verbeterpunten. Het helpt als er in de avond meer mensen zijn, dat maakt het minder aantrekkelijk om hier rond te hangen. Meer sociale controle gaat daarbij helpen. We zijn dan ook heel blij dat na de zomer dB’s naast ons komt te zitten. Met dit soort partijen wordt het Werkspoorkwartier echt de place to be in Utrecht!”

Terug naar Over Werkspoor