Over Werkspoor

Interview met Rick Berkhout

27 jun 2019

Met Donkergroen is een mooi nieuw bedrijf geland in het Werkspoorkwartier: Een bedrijf van creatieve groendenkers- en doeners met hoge duurzaamheidsambities. Èn met de grote wens om onderdeel te worden van ons ondernemersnetwerk. Een mooie aanleiding om een keer langs te gaan bij Rick Berkhout, vestigingsmanager Donkergroen Utrecht.

“Donkergroen wil in 2035 volledig circulair zijn. Dat houdt in dat we geen nadelige footprint meer op de aarde willen achterlaten, niet alleen in onze opdrachten bij de klant, maar ook in onze bedrijfsvoering. Dat is best wel ambitieus. We zijn hierin een van de koplopers binnen Nederland."

IMG 2962

“Een van de manieren waarop we werken aan het verkleinen van onze footprint is het openen van locaties door heel Nederland zodat onze medewerkers minder ver hoeven te reizen. Ook ons wagenpark wordt helemaal elektrisch. We hebben veel klanten in Utrecht, dus het was logisch om hier een locatie te openen. We onderhouden bijvoorbeeld al 8 jaar het onkruid op verharding in de gemeente Utrecht, Stedin is al jaren een klant van ons en ook bij Eneco komen we sinds kort over de vloer."

"Het Werkspoorkwartier ligt gunstig ten opzichte van het centrum, uitvalswegen en openbaar vervoer, dus toen we hier in eerste instantie ons materieel hier op het terrein konden stallen groeide dat snel uit naar een volledige vestiging.”

“We zijn heel blij met deze locatie, hij werkt als een magneet. Er is veel reuring, onze werknemers en klanten worden heel enthousiast van alles wat er om hen heen gebeurd. Daarnaast liggen er veel uitdagingen in de directe omgeving, in de visie staat immers dat het gebied moet vergroenen: daar dragen wij natuurlijk graag aan bij. Ook is het leuk om te zien hoe betrokken iedereen is bij de omgeving, die kippen bijvoorbeeld: iedereen zorgt een beetje voor ze.”

“Sinds januari huren we het gehele pand. We zijn toen meteen begonnen met het aanpassen van de uitstraling van het pand, met veel groen natuurlijk. Later dit jaar krijgen we een nieuwe huisstijl en dan gaan we de gevel nog wat grondiger aanpakken.”

IMG 2958

"Donkergroen is in 1961 door Hessel Donker opgericht met een bakfiets en tuingereedschap. Hij zag al snel kansen buiten Friesland vanaf de jaren '70 breidde hij zijn werkgebied uit naar de Noordoost- en Flevopolder. Hiervandaan zijn we verder gegroeid. Donkergroen is nu een familiebedrijf dat landelijk werkt met zo’n 850 collega’s: creatieve groendenkers en -doeners. Onze locatie in het Werkspoorkwartier moet uitgroeien naar ongeveer 60 collega’s."

"Donkergroen kan alle werkzaamheden binnenshuis aanbieden: Ontwerp en aanleg van landschappen, (dak)tuinen, speelterreinen, gedenktuinen voor begraafplaatsen, interieurbeplanting, boomverzorging, groenonderhoud, duurzame onkruidbestrijding, gladheidsbestrijding, integrale groenplanning, regiewerk, inspectie en keuring speeltoestellen en speelterreinen en alle andere werkzaamheden die horen bij het hoveniersvak en cultuurtechniek."

“We hopen op veel contacten in de buurt, we richten ons nu eerst even op het settelen op de locatie, maar jullie gaan ons vast vaak tegenkomen!”

 

Terug naar Over Werkspoor