Over Werkspoor

Interview met Mehmet Eroglu

04 feb 2022

Op de komende algemene ledenvergadering van 15 februari, stelt Mehmet Eroglu zich verkiesbaar als penningmeester van het BKC bestuur. Mehmet is een actieve ondernemer die naast zijn bedrijven veel andere functies heeft. We spraken met hem over zijn rol bij het Turks Cultureel Centrum op de Tractieweg en zijn ambities als bestuurder van gebiedsorganisatie BKC.

Mehmet kwam als jonge jongen mee met zijn vader naar het Turks Cultureel Centrum. “Het centrum werd in 1987 opgericht door de eerste generatie Turken. In die tijd hadden de mensen nog hulp nodig bij de taal. Ze hadden nog geen kinderen op school die konden helpen met vertalen. Doel van het Turks Cultureel Centrum is om de Turkse cultuur te beleven en tegelijkertijd te helpen bij het integreren in onze samenleving hier in Utrecht.”

“We bieden verschillende ondersteuning en activiteiten aan. Denk aan huiswerkbegeleiding, sportactiviteiten, gitaarles etc. Zelf heb ik een tijd lang bokslessen gegeven aan kinderen. Tijdens de ramadan verzorgen we grote maaltijden. Afgelopen week hadden we nog een benefit ontbijt om geld op te halen voor een ziek Turks meisje. Binnenkort start er een cursus stoppen met roken. Onze activiteiten zijn dus heel divers!”

“We hebben binnen de vereniging ook nog een damesvereniging en een jongerenvereniging. Om het aantrekkelijk te maken voor de jongeren hebben we onder andere tafelvoetbal, tafeltennis en een playstation staan. We hebben een gebedsruimte waar plek is voor 400 mensen. Er is een bijeenkomstzaal waar we 200 tot 300 mensen kunnen ontvangen. Ik kwam vroeger alleen als bezoeker. Toen ik ouder werd ging ik activiteiten voor de jongeren organiseren en sinds 2010 ben ik bestuurslid van de vereniging. Ik ben inmiddels ook actief bij de landelijke koepelorganisatie.” 

“Echter ben ik naast mijn inzet voor het Turks Cultureel Centrum ook druk met autowasstraat Overvecht Carwash, het bedrijf dat ik samen met mijn broertje heb. Omdat we op bedrijventerrein Nieuw Overvecht een bedrijf gingen starten, ben ik ook aangesloten bij het bestuur van de ondernemersvereniging van dat bedrijventerrein. Een sterke ondernemersvereniging kan veel betekenen voor ondernemers. De ondernemers die ik ken zullen bij een probleem eerder naar een collega ondernemer gaan met dezelfde achtergrond. Het is daarom belangrijk om met ondernemers met een migratieachtergrond in gesprek te gaan en ze kennis te laten maken met de ondernemersvereniging. Die rol zie ik voor mijzelf niet alleen in Overvecht maar ook in het Cartesiusgebied.”

Centrum voor de deur

Terug naar Over Werkspoor