Over Werkspoor

Interview met Harry Emous

04 jun 2021

Het Cartesiusgebied heeft drie deelgebieden: Het Werkspoorkwartier, De Cartesiusdriehoek en het Demka terrein. Dat laatste is bij de meeste mensen niet erg bekend, vandaar dat we op bezoek gingen bij Harry Emous, vastgoedbeheerder bij Spuigroep en voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Demka. 

“Namens Spuigroep ben ik vastgoedbeheerder voor een aantal panden op het Demka terrein. Wij doen o.a. het onderhoud, beheer en het opvolgen van meldingen die horen bij de werkmaatschappijen van Spuigroep zoals bijvoorbeeld Europcar Autoverhuur B.V.. We zijn op het Demka terrein gevestigd omdat je hier goede infrastructuur hebt met uitvalswegen zowel de stad uit als in. 

“Vanuit Spuigroep vertegenwoordig ik de VVE. Deze VVE was tot een paar jaar geleden in handen van een administrateur en dus slechts administratief betrokken. Het gebied was in handen van slechts een paar partijen en zij zagen het belang van een VVE niet echt in. Daar kwam ongeveer twee jaar geleden verandering in. Er blijken meer partijen in het gebied geïnteresseerd voornamelijk in de ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier en daarom hebben we  de wens om beter aangesloten te zijn. “We voelen ons namelijk ook echt onderdeel van het Werkspoorkwartier.”

“De VVE heeft nu zo’n 10-tal leden. Er zijn hier veel automotive en MKB bedrijven gevestigd. Die diversiteit is prettig en maakt Demka dynamisch. Veel van onze leden zijn al jaren op het terrein gevestigd, en dat zegt natuurlijk ook wel iets: als je je thuis voelt ga je niet weg.” 

“We hebben nu nog maar een paar bijeenkomsten gehad, de nadruk lag daarbij vooral op het elkaar leren kennen. De afstanden binnen Demka zijn misschien klein, maar we weten nog niet goed wat er bij elkaar speelt. Dat neemt niet weg dat er natuurlijk al een paar thema’s zijn die voor Demka belangrijk zijn, namelijk bereikbaarheid en functionaliteit van het bedrijventerrein.” 

“Wat bereikbaarheid betreft is het voor ons interessant om te weten wat de effecten van de stadsboulevard zullen zijn voor ons. De doorgaande route die van Werskpoorkwartier, door Demka naar Maarssen gaat deels over privaat terrein, maar de route is openbaar en wordt veel gebruikt. We zijn daarom nu met de gemeente aan het onderzoeken wie nou uiteindelijk verantwoordelijk is voor het onderhoud van deze weg. Hieruit blijkt ook maar weer dat we als Demka onderdeel zijn van een groter gebied waar onderwerpen spelen waar ook wij een belang in hebben.” Reden te meer om goed geïnformeerd te blijven!

103400255 2021 03 17T12 57 27 sha256 216914564230eafddba59f7bc485b87f22c86865dd3dc00cc25289ccad425381 OBJECTLARGE

Terug naar Over Werkspoor