Over Werkspoor

Interview met Eugenie Lindeman

19 mrt 2019

Bijna anderhalf jaar geleden alweer, opende Eugenie Lindeman haar Sport Studio Bruis aan de Nijverheidsweg 21. Wij gingen langs om kennis te maken.

Je moet even goed zoeken naar de blauwe borden maar als je eenmaal via de groenstrook veilig de Nijverheidsweg bent overgestoken vind je de nieuwste sportstudio van het Werkspoorkwartier. Naast de machinefabriek is ondernemerster Eugenie Lindeman haar Sport Studio Bruis gestart.

Eugenie 8501285 s klein

Bij binnenkomst valt meteen op dat er een gezellig sfeer hangt. “Dat sociale vind ik heel belangrijk. We willen een community bouwen, dat mensen na het sporten nog even blijven hangen om bij te kletsen. Of hun laptop meenemen om s’middags aan de grote tafel wat werk te doen en daarna een les te volgen. Als je binnen bent mag je alles gebruiken koffie, thee, handdoeken. Dat informele maakt ons anders.” Eugenie kent de meeste sporters dan ook en begroet de paar die rond de tafel zitten bij hun voornaam.

Lounge 2018 1

“Je zit bij ons nergens aan vast, je koopt gewoon losse lessen zonder lidmaatschap. Sport is bij ons altijd in lesverband. Mijn troef is dat de les altijd doorgaat, maar dat is wel even puzzelen. Sommige tijden slaan niet aan. We bieden Spinning, Yoga en Pilates aan. Deze drie sporten bevatten samen precies de basis voor een gezond lichaam. We onderscheiden ons op kwaliteit, alle instructeurs zijn opgeleid en kunnen op verschillende niveau’s les geven. We begeleiden iedereen persoonlijk waardoor je in groepsverband een speciaal op jou toegesneden les kan volgen. Spinning doen we bijvoorbeeld op je hartslag, zodat je altijd op je eigen niveau kunt trainen. Zo kan iemand die zwanger is, in dezelfde les zitten als een ervaren wielrenner.”

Website 8

Eugenie kende het Werkspoorkwartier al doordat ze sinds 2011 als accountmanager werkzaam was bij Stedin. Ze liep heel lang rond met het idee voor een sportstudio. “Maar de stap zetten is toch heel spannend. Anderhalf jaar geleden verliet de vorige huurder dit pand, een mooie kans voor Eugenie. “Spinning maakt veel herrie dus ik was op zoek naar een locatie die daar geschikt voor was, je kan immers niet naast woningen zitten. Hier heb je daar geen last van, we kijken uit op de Central Studios. Bovendien zaten er in het pand al twee kleedkamers en je kan gratis parkeren voor de deur, allemaal mooi meegenomen!”

“Ik merk dat het Werkspoorkwartier drukker aan het worden is. Er zijn meer wandelaars bijvoorbeeld. Vroeger was het natuurlijk een niet al te beste buurt, maar daar merk ik hier vooraan niet zo veel van. Er wordt alleen nog vaak veel te hard gereden. Soms als ik ‘s ochtends vroeg de studio open dan staat hier nog wel stomende jeugd die ingewikkelde muziek draaien in rijen geparkeerde auto’s na een afterparty. Meestal verdwijnen de feestgangers, wanneer er meer mensen op straat verschijen. De gemeente ruimt dan zelfs automatisch de rommel op, dus dat is goed geregeld!”

Nijverheidsweg21 2

“Mijn hoop is dat er nog meer samenwerking met andere ondernemers van de grond komt. Zo hangt er iedere zes weken een andere expositie in de studio van het kunstenaarscollectief ‘Zonder Punt’. Die zijn nu van kunstenaars buiten het Werkspoorkwartier, maar ik zou graag kunstenaars uit het eigen gebied ook een plek bieden! Verder zie ik mogelijkheden voor een samenwerking met fietsenwinkel Macco, gekoppeld aan Spinning en heb ik hier de flyers van Freshmeals liggen, omdat ze gezonde maaltijden aanbieden. En een samenwerking met een gezondheidspartner zoals een fysiotherapeut kan ik me ook nog voorstellen. Maar vooralsnog vind ik de andere ondernemers wat terughoudend. Ik roep bij deze dus iedereen op om elkaar op te zoeken en te kijken waar we kunnen samenwerken!

Wil je weten wat haar persoonlijke drijfveren zijn? Lees dan hier een interview met Eugenie op In de Buurt: https://indebuurt.nl/utrecht/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/eugenie-werd-ziek-en-ging-haar-droom-achterna-een-eigen-sportstudio~52286/

Terug naar Over Werkspoor