Over Werkspoor

EXboot

10 okt 2018
EXboot is nu officieel open met een expositie van Rosa Huibers.

Vroeger de locatie voor vermaak onder de dekens en nu bezit de boot pareltjes van kunstwerken!

Geïnspireerd door haar waarneming in de wereld om haar heen van fascinerend tot schokkend. De filmprojecties van Rosa Huibers komen tot leven in combinatie met de ruimte of een object. 
In haar afstudeerwerk liet ze zien dat de werkelijkheid naar believen kan worden gepresenteerd door toevoeging, weglating of belichting. Om te denken te geven over de werkelijkheid die de kijker zelf waarneemt. Haar werk in EXboot bouwt daarop voort en zal een abstracte verbeelding worden van thema’s als kwetsbaarheid, vooroordelen en het verliezen van de controle over jezelf.

Rosa Huibers gebruikt haar camera als derde oog, waarmee ze de wereld vangt zoals zij hem wil laten zien. Fictie en werkelijkheid worden met elkaar in verwarring gebracht, doordat ze alledaagse -en zelfgemaakte beelden filmt, manipuleert en met elkaar verweeft als een geheel. Geluiden zijn hierbij ook van invloed, net als objecten die een poëtische lading hebben. Ze biedt anderen een ervaring: soms herkenning, soms verbazing, soms verwarring. De kijker kan de werkelijkheid niet meer achterhalen. Zo wil ze mensen aan het denken zetten, mensen niet alleen de voorkant maar ook de zij- en achterkant tonen.

www.rosahuibers.com

Terug naar Over Werkspoor