Over Werkspoor

De BKC-werkgroep denkt mee over invoering betaald parkeren

18 feb 2021

Gemeente Utrecht heeft eind 2019 besloten dat er op termijn, na oplevering van de eerste woningen, betaald parkeren wordt ingevoerd in het Werkspoorkwartier. Dit om de bouw van woningen in de Cartesiusdriehoek mogelijk te maken. Dit wordt een autoluwe woonwijk met weinig parkeerplaatsen. De gemeente wil voorkomen dat de toekomstige bewoners toch een auto kopen en deze in het Werkspoorkwartier parkeren. Daarom krijgt het Werkspoorkwartier betaald parkeren.

De Bedrijvenkring Cartesiusweg heeft direct na deze bekendmaking een werkgroep parkeren ingesteld. Hierin zitten zes ondernemers die een bedrijf hebben in het Werkspoorkwartier of de Cartesiusdriehoek. De werkgroep werkt samen met de gemeente om nu eerst goed te onderzoeken wat de beste manier is om betaald parkeren in te voeren. Namelijk zodanig dat zo weinig mogelijk bedrijven er last van hebben.

De BKC heeft op advies van haar werkgroep Parkeren de gemeente inmiddels geadviseerd over te gaan tot betaald parkeren in de nacht. Dit voorkomt dat bewoners van de Cartesiusdriehoek 's nachts hun auto op het bedrijventerrein parkeren en geeft tegelijk het minste overlast voor bedrijven. Ook is voorgesteld om de te verwachten parkeerdruk eerst af te wachten voordat er daadwerkelijk betaald parkeren wordt ingevoerd. De gemeenteraad bepaald uiteindelijk over de invoering van betaald parkeren op het bedrijventerrein. 

Heb je als ondernemer in het Werkspoorkwartier of de Cartesiusdriehoek vragen, zorgen of ideeën over de invoering van betaald parkeren? En wil je in contact komen met de werkgroep? Neem dan contact op met werkgroeplid Taco Jansonius. 
Terug naar Over Werkspoor