Over Werkspoor

Buurman wint Circular Award 2024

19 mrt 2024

Buurman Utrecht wint samen met locaties in Rotterdam en Antwerpen de landelijke Circular Award in de categorie Business.

De Utrechtse ondernemer Bianca Ernst was samen met Buurman Rotterdam collega Laura Rosen Jacobson aanwezig bij de prijsuitreiking in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Máxima en staatssecretaris Vivianne Heijnen, tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Nijmegen. Over de Circular Awards
Jan Heijns, Het Groene Brein -  initiatiefnemer Week van de Circulaire Economie: “Veel ondernemers en ambtenaren in Nederland werken met passie aan de circulaire economie. Met de Circular Awards willen we hun werklust en enthousiasme erkennen. Daarnaast dienen hun verhalen ook als inspirerende voorbeelden. Het is nodig dat meer organisaties zich aansluiten bij de beweging naar een meer circulaire wereld.”

Over Buurman
Buurman is een circulaire bouwmarkt en educatieve houtwerkplaats en zorgt voor een stedelijk ecosysteem van hergebruik als het nieuwe normaal én maakt van consumenten makers, repareerders en upcyclers. Buurman Utrecht vind je op Het Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 86 in Utrecht.

De Week van de Circulaire Economie
De prijsuitreiking is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie, waar de Utrechtse circulaire broedplaats Het Hof van Cartesius één van de landelijke hubs is. Deze week kwamen er ruim 500 bezoekers op Het Hof om met elkaar te leren en samen te innoveren op het gebied van hergebruik, upcycling, circulair ontwerp in de mode, circulaire business modellen en duurzaam eten. Er waren workshops voor buurtbewoners, sociale en duurzame ondernemers maar ook de provincie Utrecht kwam naar Het Hof om te praten over de rol van de provincie in de circulaire economie.

Meer info: www.buurmanutrecht.com en www.hofvancartesius.nl/agenda 

Terug naar Over Werkspoor