Over Werkspoor

Buurman Utrecht is geland!

25 jun 2019

Naast het Hof van Cartesius is een nieuwe onderneming geland: Buurman Utrecht. Buurman Utrecht is een werkplaats en bouwmarkt voor hergebruik van materialen. Wat ooit afval was krijgt hier een tweede leven. Zo dragen Buurman en zijn klanten bij aan een duurzame wereld en gaan we logischer om met onze grondstoffen.

De huidige manier van afvalverwerking sluit niet meer aan bij de duurzame doelstellingen van de wereld van morgen, waarin actuele thema's als grondstoffenschaarste, circulaire economie en reductie van CO2 uitstoot een belangrijke rol spelen. Anders dan storten, verbranding of laagwaardig hergebruik zouden waardevolle restmaterialen uit de (bouw)industrie een nieuwe bestemming moeten krijgen. Bij Buurman wordt dit gefaciliteerd door lokaal hergebruik van deze materialen mogelijk te maken.

Buurman Utrecht is een bouwmarkt voor professionals en consumenten, maar tegelijkertijd ook een afvalverwerker van bouwbedrijven, musea/kunstinstellingen, festivals en andere organisaties. Restmateriaal dat nog goed bruikbaar is, is te koop in de schappen van Buurmans bouwmarkt. Van sloophout tot elektrakabel, voor iedere creatieveling of handige doe-het-zelver wat wils. Kortom, scherp geprijsd tweedehands materiaal met een verhaal. 

Naast bouwmaterialen beschikt Buurman Utrecht ook over een openbare werkplaats waar de materialen meteen kunnen worden verwerkt. Deze kan per dag of dagdeel worden gehuurd. Door particulieren die thuis geen ruimte hebben om te klussen, bijvoorbeeld. Maar ook door bedrijven als locatie voor een teambuildingsdag, bedrijfsuitje of masterclass. Buurman Utrecht organiseert zelf ook regelmatig workshops en (avond)cursussen. Onder de noemer "Bouw het zelf met Buurman" bieden ze mensen de mogelijkheid om te leren hoe je zelf dingen bouwt. Of het nu een hondenhok of tuinhuis is, ze helpen je graag in alle stappen van het ontwerp- en bouwproces.

 

Terug naar Over Werkspoor