Over Werkspoor

Adopteer een boomspiegel en vier het boomspiegelfeest

28 sep 2021
Op zaterdag 9 oktober 2021 vindt het Boomspiegelfeest weer plaats in Utrecht. In aanloop naar deze dag nodigt Utrecht Natuurlijk alle inwoners en ondernemers van Utrecht uit om een boomspiegel - de kale ruimte rondom een boom - te adopteren. Ze nemen dan zelf, of met de buren, het beheer van deze plek over van de gemeente. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er in de stad ontstaan die samen zorgen voor vrolijke, biodiverse en levendige straten.

Veel boomspiegels zijn kaal, zonder planten en bloemen. Daardoor vormen ze vaak een plek waar fietsen worden gestald, vuilniszakken worden neergezet of de hond zijn behoefte doet. Doordat er nog steeds zoveel van deze stukjes kale grond in Utrecht zijn, bieden ze samen een grote kans om in de hele gemeente meer bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Als onderdeel van de campagne mag iedere Utrechter die vóór 9 oktober via www.zetutrechtinbloei.nl een boomspiegel adopteert, daarom óp 9 oktober gratis plantjes ophalen* bij één van de vijf stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

Het Nationale Boomspiegelfeest is een campagne van Stichting Guerrilla Gardeners in samenwerking met Utrecht Natuurlijk en de gemeente Utrecht. Guerrilla gardeners zijn buurtvergroeners die gewapend met gieter, plantjes en schep de strijd aangaan met grauwe straten. Ook Stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest. Het Nationale Boomspiegelfeest wordt jaarlijks gevierd in oktober.

*Zolang de voorraad strekt.
Terug naar Over Werkspoor