Actueel

De BKC-werkgroep denkt mee over invoering betaald parkeren

Gemeente Utrecht heeft eind 2019 besloten dat er op termijn, op zijn vroegst eind 2021, betaald parkeren wordt ingevoerd in het Werkspoorkwartier. Dit om de bouw van woningen in de Cartesiusdriehoek mogelijk te maken. Dit wordt een autoluwe woonwijk met weinig parkeerplaatsen. De gemeente wil voorkomen dat de toekomstige bewoners toch een auto kopen en deze in het Werkspoorkwartier parkeren. Daarom krijgt het Werkspoorkwartier betaald parkeren.

De BKC heeft direct na deze bekendmaking een werkgroep parkeren ingesteld. Hierin zitten zes ondernemers die een bedrijf hebben in het Werkspoorkwartier of de Cartesiusdriehoek. De werkgroep werkt samen met de gemeente om nu eerst goed te onderzoeken wat de beste manier is om betaald parkeren in te voeren. Namelijk zodanig dat zo weinig mogelijk bedrijven er last van hebben. Eén van de opties die naar voren is gekomen is om het betaald parkeren ’s nachts in te voeren. Dan hebben personeelsleden en klanten van de bedrijven er weinig tot geen last van.

Heb je als ondernemer in het Werkspoorkwartier of de Cartesiusdriehoek vragen, zorgen of ideeën over de invoering van betaald parkeren? En wil je in contact komen met de werkgroep? Neem dan contact op met werkgroeplid Taco Jansonius. 

Terug naar Actueel