Actueel

Er gebeurt natuurlijk van alles in het Werkspoorkwartier. Op deze pagina delen we vier keer per jaar het verslag van het Werkspoor Kwartaal: een driemaandelijks bijeenkomst waar de laatste ontwikkelingen in het gebied worden gedeeld. Welke fysieke ingrepen zullen komende tijd plaatsvinden? Welke nieuwe ondernemers hebben zich gevestigd? Welke grond wordt verkocht? Lees het op deze pagina

Actueel

Interview Sidi Lourizen

Er zijn de laatste jaren veel nieuwe ondernemers bijgekomen in het Werkspoorkwartier, maar er zijn ook bedrijven die hier al heel wat jaren zitten. Zo ook Garage Rocar aan de Tractieweg 93 en 89. Waarschijnlijk is de garage je wel eens opgevallen omdat er regelmatig aan mooie campers gesleuteld wordt. Goede reden om er eens langs te gaan en kennis te maken met Sidi Lourizen, eigenaar van de garage.

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal zomer 2022

Op 27 juni was de zomereditie van het Werkspoor Kwartaal. We waren te gast bij Werkspoorcafe De Leckere. Het was een hele gezellige middag met veel oude bekenden, maar ook veel nieuwe gezichten. De regen trok snel weg en de jaarlijkse barbecue kon na het kwartaal van start op het mooie terras aan de Werkspoor haven.

Lees meer
Actueel

Interview met Marinda Gaillard

In Campus Werkspoor is vorig jaar Houtwerk opgeleverd. Een volledig uit hout opgetrokken gebouw. In het pand zitten verschillende bedrijven gevestigd, en nu ze goed gesetteld zijn is het tijd om eens kennis te maken met deze nieuwe ondernemers in het Werkspoorkwartier. We gingen langs bij P2, een adviesbureau met ruim 65 werknemers, en spraken daar met Marinda Gaillard, manager/directie van P2.

Lees meer
Actueel

Interview met Mehmet Eroglu

Op de komende algemene ledenvergadering van 15 februari, stelt Mehmet Eroglu zich verkiesbaar als penningmeester van het BKC bestuur. Mehmet is een actieve ondernemer die naast zijn bedrijven veel andere functies heeft. We spraken met hem over zijn rol bij het Turks Cultureel Centrum op de Tractieweg en zijn ambities als bestuurder van gebiedsorganisatie BKC.

Lees meer
Actueel

Interview met Roberto Ackermann

Heel stil is deze maand een boulderhal geopend in het Werkspoorkwartier. En niet zomaar een, volgens eigenaar Roberto Ackermann is het de mooiste boulderhal van Nederland. Daar willen we meer over weten! We brachten een bezoekje aan de spiksplinternieuwe locatie van STERK in het voormalig Megafa-pand op de Schaverijstraat 52.  

Lees meer
Actueel

Onderzoek naar afval in het Werkspoorkwartier

Op vrijdag 19 november wordt er een walk-shop georganiseerd waar verschillende betekenissen van en perspectieven op 'afval' in het Werkspoorkwartier in kaart worden gebracht.

Lees meer
Actueel

Interview met Marja van Reijn

Aan de overkant van de Cartesiusweg wordt gebouwd aan een nieuwe Stadswijk. Marja van Reijn (links op de foto) praat ons bij over het project, de ambities en de planning. 

Lees meer
Actueel

Op zonnekracht vooruit!

Steeds meer Utrechtse bedrijven maken gebruik van zonnepanelen. Dat is niet gek: het toont duurzame ambitie en bespaart flink op de energierekening. Wil je ook op zonnekracht vooruit? Dit is hét moment om een quickscan met online adviesgesprek aan te vragen. Zo kom je snel te weten wat zonnepanelen op jouw dak kunnen opleveren en hoeveel subsidie mogelijk is. De SDE++ subsidie is open van 5 oktober tot en met 11 november 2021. Wees er dus op tijd bij en vraag de quickscan aan op utrecht.nl/zonopbedrijfsdak. De quickscan is bedoeld voor bedrijfsdaken met een oppervlakte van minimaal 100m2.

Lees meer
Actueel

Symposium Werkspoorkwartier creatief en circulair maakgebied

Wat zijn ingrediënten voor een succesvolle circulaire gebiedstransformatie? Onderzoekers, studenten en ondernemers uit Werkspoorkwartier delen graag de geleerde lessen voor toekomstige circulaire gebieden. Het symposium op vrijdag 8 oktober is dé kans om kennis op te doen en geïnspireerd te raken door praktische voorbeelden uit het Werkspoorkwartier. 

Lees meer
Actueel

Adopteer een boomspiegel en vier het boomspiegelfeest

Op zaterdag 9 oktober 2021 vindt het Boomspiegelfeest weer plaats in Utrecht. In aanloop naar deze dag nodigt Utrecht Natuurlijk alle inwoners en ondernemers van Utrecht uit om een boomspiegel - de kale ruimte rondom een boom - te adopteren. Ze nemen dan zelf, of met de buren, het beheer van deze plek over van de gemeente. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er in de stad ontstaan die samen zorgen voor vrolijke, biodiverse en levendige straten.

 

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal zomer 2021

Met ruim 65 bezoekers was het eerste Werkspoor Kwartaal na de corona lockdown weer als vanouds goed bezocht. We werden deze editie ontvangen door het ontwikkelconsortium Cartesius op het terras van dB’s. Aan bod kwamen de laatste update's van het BKC bestuur en de BKC werkgroepen, een oproep vanuit de Cartesiusdriehoek, de komst van Nar - Cafe der kunsten, leerde we de ontwikkelaar van het hotel aan de Vlampijpstraat kennen en werd het contract voor het collectief cameratoezicht getekend. 

Lees meer
Actueel

Omgevingsvisie Werkspoorkwartier

Op donderdag 3 december 2020 werd tijdens een participatieavond de concept omgevingsvisie Werkspoorkwartier voorgelegd en besproken. De opmerkingen van aanwezigen zijn inmiddels verwerkt. Welke opmerkingen verwerkt zijn is terug te vinden in een bijlage van het document. 

Lees meer
Actueel

Interview met Guido Vos

Hoewel het Werkspoorkwartier bekend staat om zijn ondernemers en bijzondere evenementenlocaties, is het ook voor zon 55 huishoudens hun woonplek. Aan de Keulsekade staan een aantal woningen, en langs de Cartesiusweg ligt een hele rij met woningen. De bewoners van het Werkspoorkwartier zijn erg betrokken bij hun omgeving en goed op de hoogte van wat er speelt. We vroegen de secretaris van de Bewonersvereniging Cartesiusweg, Guido Vos, hoe het is om hier te wonen.

Lees meer
Actueel

Interview met Harry Emous

Het Cartesiusgebied heeft drie deelgebieden: Het Werkspoorkwartier, De Cartesiusdriehoek en het Demka terrein. Dat laatste is bij de meeste mensen niet erg bekend, vandaar dat we op bezoek gingen bij Harry Emous, vastgoedbeheerder bij Spuigroep en voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Demka.

Lees meer
Actueel

Keurmerk Veilig Ondernemen

De Bedrijvenkring Cartesiusweg voorziet in de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen. Deze werkgroep heeft structureel overleg met gemeente, brandweer en politie over het schoon, heel en veilig houden van het bedrijventerrein. Daar waar extra aandacht nodig is, wordt een actieplan gemaakt. Zo koopt de BKC bijvoorbeeld extra surveillance in, zodat er op rustige momenten een surveillance auto rondrijdt in het gebied. 

Heb je een vraag voor de werkgroep KVO? Stuur dan een mail. Wil je melding maken van vervuiling, overlast of kapotte zaken in de openbare ruimte? Maak dan gebruik van de Slim melden app

Lees meer
Actueel

Werkspoorboekje: praktische reisgids voor ondernemers

In het Werkspoorkwartier hebben veel creatieve en circulaire ondernemers een plek gevonden, in de gebouwen van Het Hof van Cartesius, de Werkspoorfabriek, bij de Nijverheid, in de Havenloods en elders. Voor ondernemers die meer houvast zoeken in deze roerige tijd is het Werkspoorboekje ontwikkeld.

Lees meer
Actueel

Interview met Sley Popal

Mitros is al flink wat jaren geleden vertrokken uit het Werkspoorkwartier. Over het pand dat ze achterlieten op de Vlampijpstraat gingen al langer geruchten dat het een hotel zou worden, maar veel beweging was er niet. Tot een paar maanden geleden. We spraken met Sley Popal (links op de foto) over zijn dromen in het Werkspoorkwartier. 

Lees meer
Actueel

Interview met Hilde Eleveld

Over de Tractieweg zie je regelmatig de wagens van Stadsbedrijven rijden. Hierin rijden de mensen die vanuit het Werkspoorkwartier de stad Utrecht schoon, heel en veilig houden. Hilde Eleveld is sinds mei 2019 hoofd bedrijfsvoering. We gingen in gesprek over wat Stadsbedrijven eigenlijk betekent voor het Werkspoorkwartier. 

Lees meer
Actueel

De BKC-werkgroep denkt mee over invoering betaald parkeren

Gemeente Utrecht heeft eind 2019 besloten dat er op termijn, na oplevering van de eerste woningen, betaald parkeren wordt ingevoerd in het Werkspoorkwartier. Dit om de bouw van woningen in de Cartesiusdriehoek mogelijk te maken. De Cartesiusdriehoek wordt een autoluwe woonwijk met weinig parkeerplaatsen. De gemeente wil voorkomen dat de toekomstige bewoners toch een auto kopen en deze in het Werkspoorkwartier parkeren.

Lees meer
Actueel

Op naar meer groen en meer wandel- en beweegmogelijkheden

Als het afgelopen Coronajaar ons iets geleerd heeft, is het dat er een grote behoefte is aan groen en beweegmogelijkheden in je eigen omgeving. Of dat nu bij je woning of bij je bedrijf is. 

Lees meer
Actueel

Interview met Arjen van der Schoot

Een van de ambities voor ons bedrijventerrein is om komende jaren te vergroenen. Tegenover de duivenmelkers aan de Vlampijpstraat zagen we van de zomer een mooie tuin in bloei staan die ons niet eerder was opgevallen. We werden nieuwsgierig: wie heeft die groene vingers, welk bedrijf gaat er schuil achter die blauwe gevel? We maakten een afspraak met Arjen van der Schoot van Audio Ease.

Lees meer
Actueel

Uitnodiging participatieavond visie

Op donderdagavond 3 december organiseert gemeente Utrecht een particiaptiebijeenkomst over de concept gebiedsvisie van het Werkspoorkwartier. Er is hard gewerkt aan het actualiseren van de ontwikkelingsvisie uit 2012. Lees het concept stuk en praat mee! 

Lees meer
Actueel

Aanvragen Ondernemersfonds 2020/2021

Ieder jaar besluiten de ondernemers van het Werkspoorkwartier, DEMKA en Cartesiusdriehoek over de besteding van het Ondernemerfonds. 

Lees meer
Actueel

Interview met Vincent Schoutsen

Het Werkspoorkwartier wordt omschreven als een divers bedrijventerrein met veel creatieve maakindustrie. Wat maken die bedrijven dan? Een bedrijf dat zeker tot de verbeelding spreekt is Het Uitvindersgilde. Daar willen we meer van weten. We spraken met Vincent Schoutsen, uitvinder bij Het Uitvindersgilde.

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal Voorjaar/Zomer 2020

Het voorjaar van 2020 stond in het teken van de coronacrises. Geen bijeenkomsten, geen netwerkborrels en dus ook geen Werkspoorkwartaal. In plaats daarvan een video ronde langs verschillende plekken in het gebied om te kijken wat er in deze tijd gebeurd. 

Lees meer
Actueel

Interview met Carlo Tempelaars

Het Werkspoorkwartier kent inmiddels een aantal grote verzamelgebouwen waar veel kleine bedrijven gehuisvest zijn. Iedereen kent de Campus, de Schaverij, de Vlampijpateliers of ‘t Hof van Cartesius. Maar wie werken daar eigenlijk? 

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal Winter

Met 53 bezoekers had het eerste Werkspoor Kwartaal van 2020 weer een goede opkomst. Aan bod kwamen de ontwikkelingen aan de Gietijzerstraat, Nijverheidsweg en een update over de actualisatie van de Ontwikkelingsvisie Werkspoorkwartier. We waren te gast bij dB's. 

Lees meer
Actueel

Nieuwe koers BKC

De laatste maanden van 2019 is de Bedrijvenkring Cartesiusweg (BKC) bezig geweest met het formuleren van haar rol als ondernemersvereniging. Het Werkspoorkwartier is de afgelopen tien jaar flink veranderd en in de Cartesiusdriehoek staat een hoop te gebeuren. Ook de plannen voor de stadsboulevard en de stadsbrede woningopgave in gemeente Utrecht zetten de ruimte voor ondernemers onder druk. Dit vraagt van de ondernemersvereniging een andere rol en takenpakket.

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal Winter

Met 53 bezoekers had het eerste Werkspoor Kwartaal van 2020 weer een goede opkomst. Aan bod kwamen de ontwikkelingen aan de Gietijzerstraat, Nijverheidsweg en een update over de actualisatie van de Ontwikkelingsvisie Werkspoorkwartier. We waren te gast bij dB's. 

Lees meer
Actueel

Interview met Taco Jansonius

Het Werkspoorkwartier kent inmiddels een aantal grote verzamelgebouwen waar veel kleine bedrijven gehuisvest zijn. Iedereen kent de Campus, de Schaverij, de Vlampijpateliers of ‘t Hof van Cartesius. Maar wie werken daar eigenlijk? 

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal Herfst

Bij deze heerlijke editie van het Werkspoor Kwartaal werden we goed verwend door onze gastheren van de Sligro. Ook met het programma werden we verwend: een update over het Hof van Cartesius, een nieuw Paviljoen op Campus Werkspoor, een update over de Cartesiusdriehoek én een nieuwe culturele hotspot: De Machinerie. Lees hier het verslag: 

Lees meer
Actueel

Interview met Libertas Pascal

Sinds de zomer van 2017 is op het DEMKA-terrein een duurzame drukkerij neergestreken: Libertas Pascal. Wat is eigenlijk een duurzame drukkerij? We vroegen het Peter Voorbij. Hij regelt alles tussen offerte en factuur in voor Libertas Pascal. “Noem het ordermanager, projectmanager of accountmanager”. Dat doet hij samen met 12 andere collega’s. Op bovenstaande foto ook Peter Lagerweij, hij is eigenaar van Libertas Pascal. 

Lees meer
Actueel

Foodkerstmarkt in Basecamp van Campus Werkspoor

Op zondag 15 december organiseert Basecamp samen met Tim Culinair een Foodkerstmarkt.

Lees meer
Actueel

EFRO en HKU starten onderzoek in het Werkspoorkwartier

Vanuit het EFRO-project start HKU met een onderzoek naar hoe creatieve ondernemers (die vaak een opleiding aan de HKU hebben gevolgd) in Werkspoorkwartier werken.

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal zomer

Het is een zonnige dag op woensdag 3 juli. Ruim veertig ondernemers hebben zich verzameld in de groene binnentuin van ‘t Hof van Cartesius voor de jaarlijkse barbeque van ondernemersvereniging BKC. Opvallend is de vertegenwoordiging van het DEMKA terrein. Naast de vaste gezichten uit het Werkspoorkwartier nu ook nieuwe gezichten vanuit dat deelgebied. Voorafgaand aan de barbeque houden we een kort Werkspoor Kwartaal om iedereen bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het bedrijventerrein.

Lees meer
Actueel

Zuilen Deelt! BUURTMAGAZINE zoekt redacteurs

Op vrijdag 8 november om 11.30 uur staat het startoverleg van de wijkredactie Zuilen Deelt! BUURTMAGZINE gepland. Voor deze redactie zijn ze nog op zoek naar schrijvers, fotografen, dichters en iedereen die goed op de hoogte is van het wel een wee in Utrecht Noord-West. 

Lees meer
Actueel

Maak het Werkspoorkwartier groen!

Maak het Werkspoorkwartier aantrekkelijker en groener door een geveltuintje aan te leggen. Bij de gemeente Utrecht is geld beschikbaar voor de aanschaf van planten voor het aanleggen van een geveltuintje, boomspiegel of plantenbakken.

Lees meer
Actueel

Interview met Roy Verhaag

De Werkspoorfabriek is geopend en via de Stadstuin zijn er een hoop nieuwe bedrijfjes gevestigd. Zo ook RROOK. Dit ontwerpbureau is onder andere verantwoordelijk voor het uiterlijk van de Werkspoorkwartier website, maar ook voor uitingen van museum Speelklok, het Midzomergrachtfestival en Paleis ‘t Loo.

Lees meer
Actueel

Interview met Rick Berkhout

In de gebiedsvisie van het Werkspoorkwartier staat dat er meer groen moest komen in het gebied. Wie weet kan het net gevestigde Donkergroen hier wel wat voor betekenen, De Vriendinnen van Cartesius gingen op bezoek bij Rick Berkhout, vestigingsmanager Donkergroen Utrecht.

Lees meer
Actueel

Stadstuin bijna open!

In de Werkspoorfabriek opent in augustus een fonkelnieuwe locatie van De Stadstuin. 

Lees meer
Actueel

Havenloods heeft deuren geopend

In de Vrijhaven ontwikkelt De Plaatsmaker twee panden, een daarvan is de Havenloods. 

Lees meer
Actueel

Mussen van het dak...

Ruimte voor Sinterklaas!

Lees meer
Actueel

Buurman Utrecht is geland!

het Werkspoorkwartier heeft er een nieuwe circulaire partner bij: Buurman Utrecht

Lees meer
Actueel

Asfalt wordt vernieuwd

In week 15 (8 t/m 12 april) wordt het asfalt vernieuwd op een aantal straten in het Werkspoorkwartier. 

Lees meer
Actueel

Interview met Eugenie Lindeman

Er wordt heel veel gesport in het Werkspoorkwartier. Onder andere bij Studio Bruis, opgezet door Eugenie Lindeman. Een gezellige plek om te werken aan je conditie en gezondheid. 

Lees meer
Actueel

Bouw Havenloods

Er wordt hard gebouwd op het voormalige Van Vliet-terrein bij de ingang van het Werkspoorkwartier. Hier bouwt DePlaatsmaker aan de Havenloods, een broedplaats voor ruim 60 nieuwe werkplekken voor kunstenaars en creatieven. In april trekken de eerste gebruikers in hun nieuwe ateliers.

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal winter 2019

We waren te gast in Campus Werkspoor. Onderwerpen die dit keer aan bod kwamen waren: Actualiseren Ontwikkelingsvisie Werkspoor, Opening bierbrouwerij De Leckere, Culturele Zondag Go West!, Exposities van HU en HKU studenten.  

Lees meer
Actueel

Werkspoorfabriek bijna klaar

In juni gaat een nieuwe locatie van de Stadstuin open in het Werkspoorkwartier. Kan je niet tot juni wachten? Neem dan tijdens de Culturele Zondag vast een kijkje.

Lees meer
Actueel

Interview met Janneke van Haastrecht

Het Werkspoorkwartier herbergt steeds meer creatieve bedrijven. Een van de eerste in deze categorie streek al neer in 2007. Het Instituut voor Audio- en Belichtingstechniek, mede-eigenaresse Janneke van Haastrecht vertelt over haar ervaringen op het terrein. 

Lees meer
Actueel

Koningin Máxima bij De Werkspoorkathedraal

Koningin Máxima hield vandaag een toespraak in De Werkspoorkathedraal tijdens het jubileum van IDH, dat zich inzet voor de verduurzaming van internationale handelsketens. Executive Director van IDH- Joost Oorthuizen, sprak vol lof over de De Werkspoorkathedraal als locatie.

Lees meer
Actueel

Campus Werkspoor geheel verhuurd en zalencentrum opgeleverd.

Campus Werkspoor betreft  de  BOL.com locatie die in 2017, door Lingotto samen met een aantal Utrechtse beleggers is aangekocht. De locatie ligt midden in het populaire Werkspoor Kwartier en is totaal circa 40.000 m² groot met een bebouwing van circa 11.000 m² 

Lees meer
Actueel

Filmtheater 't Hoogt komt naar het Werkspoorkwartier

Koningin Máxima hield vandaag een toespraak in De Werkspoorkathedraal tijdens het jubileum van IDH, dat zich inzet voor de verduurzaming van internationale handelsketens. Executive Director van IDH- Joost Oorthuizen, sprak vol lof over de De Werkspoorkathedraal als locatie.

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoor Kwartaal Herfst 2018

Bij Peter Macco Experience Centre werd iedereen bijgepraat over de ontwikkelingen op het terrein. Onderwerpen die dit keer aan bod kwamen waren: Renovatie Vlampijpateliers, Culturele Zondag Go West!, De-Market, Central Studio's en de Werkspoortour. 

Lees meer
Actueel

Uitslag Ondernemersfonds Utrecht stemming

Op maandag 19 november kwamen ongeveer dertig ondernemers en pandeigenaren bijeen voor de jaarlijkse vergadering over de besteding van het Ondernemersfonds. Er waren dit jaar veel minder OZB betalers aanwezig om mee te bepalen waar hun geld heen gaat dan voorgaande jaren. 

Lees meer
Actueel

Winnaar ABN AMRO Circular Economy Awards

Super trots is Het Werkspoorkwartier op het feit dat het harde werken is beloond. Op 8 november 2018 ontvingen zij de award van beste circulaire werklocatie 2018!

Lees meer
Actueel

BNR Radio over Het Werkspoorkwartier

Artistiek leider van het Hof van Cartesius: Charlotte Ernst en Gabrielle Muris, projectmanager Erfgoed Werkspoor waren te gast bij BNR Radio. Hier vertelden de dames over Het Werkspoorkwartier en de gewonnen award voor het beste circulaire maakgebied van Nederland.

Lees meer
Actueel

De-Market. Nieuw concept voor De Vrijhaven Utrecht

Jos Witjes is nieuw ondernemer bij het Werkspoorkwartier! Zijn concept, De-Market, hoopt Jos te realiseren op een kavel binnen De Vrijhaven Utrecht. Op dit uitgestrekte binnen- en buitenterrein in het Werkspoorkwartier wordt een aantrekkelijke culturele hotspot voor stadsbewoners gecreëerd. Met een uitnodigend programma van beeldende kunst, films, theater en festivals. Dat is het plan. In een interview met Renée Meulman (stagiair marketing communicatie van het Werkspoorkwartier) vertelt hij over dit toffe concept, zijn ideeën en zijn plannen! 

Lees meer
Actueel

Interview met Martijn Groeneveld

Martijn Groeneveld vierde dit jaar zijn 25 jarige jubileum met zijn studio "Mailmen." Hij werd hiervoor geïnterviewd door 3voor12. 

Lees meer
Actueel

Werkspoorkwartier finalist ABN AMRO Circular Economy Awards

Werkspoorkwartier in Utrecht is één van de drie finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Awards. De jury selecteerde Werkspoorkwartier in de categorie ‘beste circulaire werkgebied’.Het is een initiatief dat de pioniersfase al voorbij is, maar vol mooie ambities zit”. 
De vakjury roemt de betrokkenheid met de buurt en het bruisende karakter van het circulaire bedrijventerrein in Utrecht: “Één ding is zeker: in Werkspoorkwartier wordt serieus werk gemaakt van een circulaire toekomst.” 

Stem op Werkspoorkwartier Utrecht 

 

 

Lees meer
Actueel

Herstel schoorsteen

Terug op z'n plekkie

In 1939 kreeg het personeel van Werkspoor Utrecht een ontspanningsgebouw voor het personeel. Het ontwerp van het gebouw kwam van architect M.F. Duintjer. Directeur M.H. Damme van Werkspoor had Duintjer voor het ontwerp gevraagd. Het gebouw kreeg een bijzondere schoorsteen.

 

Lees meer
Actueel

EXboot

EXboot is nu officieel open met een expositie van Rosa Huibers.

Vroeger de locatie voor vermaak onder de dekens en nu bezit de boot pareltjes van kunstwerken!

Geïnspireerd door haar waarneming in de wereld om haar heen van fascinerend tot schokkend. De filmprojecties van Rosa Huibers komen tot leven in combinatie met de ruimte of een object. 
Lees meer
Actueel

Nominatie Beste Circulaire Werklocatie

Het Werkspoorkwartier is genomineerd voor de ABN AMRO Circular Economy Awards en maakt kans op de titel Beste Circulaire Werklocatie van Nederland! Bekijk hier het prachtige boekje Werkspoorkwartier creatief & circulair maakgebied wat ons hopelijk laat winnen! 

Lees meer
Actueel

Museum van Zuilen

Help het Museum van Zuilen!

Het Museum van Zuilen zoekt geldschieters om zo zijn voortbestaan te kunnen garanderen. Het museum kon de afgelopen negen jaar bestaan dankzij subsidies, maar die houden nu op. „Exacte berekeningen heb ik nog niet, maar we hebben zeker 40.000 euro nodig om door te kunnen”, zegt Wim van Scharenburg, oprichter van het museum.

 

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoorkwartaal Lente 2018

Op 7 maart vond de wintereditie van het Werkspoorkwartaal plaats in de werkruimte van de Schaverij

Lees meer
Actueel

Verslag Werkspoorkwartaal Zomer 2018

Op 27 juni vond de zomereditie van het Werkspoorkwartaal plaats aan de kade van De Nijverheid. 

Lees meer
Actueel

Eerste steen Werkspoorpad

Op 7 maart legde wethouder Paulus Jansen symbolisch de eerste steen van het Werkspoorpad

Lees meer
Actueel

Nieuwe website

Er is hard aan gewerkt, maar hier is hij dan: de nieuwe website van Wekspoorkwartier Utrecht. Een site voor alle geinteresseerden en betrokkenen van het gebied. 

Lees meer
Actueel

Nieuwsbrieven

Iedere paar weken verschijnt de Werkspoorkwartier Nieuwsbrief. Lees hier alle edities.

Lees meer
Terug naar Over werkspoor