Over Werkspoor

Aanvragen Ondernemersfonds 2020/2021

04 nov 2020

Sinds 1 januari 2012 is het Ondernemersfonds Utrecht van start. Dit fonds maakt het voor ondernemers en instellingen mogelijk om samen te investeren in hun wijk of buurt.

Wanneer betaal je mee aan het ondernemersfonds?

Als pandeigenaar of gebruiker betaal je mee aan het ondernemersfonds voor het trekkingsgebied Cartesius. Het Ondernemersfonds wordt gefinancierd door een opslag op de OZB voor niet-woningen. Deze heffing wordt voor 55% door eigenaren en voor 45% door gebruikers van een pand opgebracht. De opslag bedraagt een vast percentage: 11.1% van de ozb.

Besluit mee over besteding gelden ondernemersfonds

Ondernemers en pandeigenaren kunnen via de eigen ondernemersvereniging – in dit geval de BKC - het ingelegde geld besteden. De bestedingsdoelen bepalen de deelnemers zelf. Ze kunnen het ingelegde bedrag bijvoorbeeld besteden aan promotionele activiteiten, collectieve beveiliging of andere maatregelen.

Ondernemersfondsvergadering

Op maandagavond 14 december 2020 vindt de vergadering over de besteding van het ondernemersfonds plaats. Sinds 2020 kunnen alleen leden van de BKC stemmen over de besteding. Gezamenlijk wordt besloten welke plannen wel, niet of gedeeltelijk worden bekostigd uit het ondernemersfonds. Normaal gesproken starten we deze vergadering met een netwerkdiner maar i.v.m. de corona-maatregelen hebben we besloten dit jaar alleen een virtuele bijeenkomst te organiseren waar gestemd kan worden over de ingediende aanvragen.

Voorafgaand vindt ook de Algemene Ledenvergadering van de BKC plaats. Deze vergadering start om 19.30 uur. Na aanmelden ontvang je een persoonlijke link waarmee je kan inloggen in de digitale vergaderruimte. We gebruiken hiervoor een gemakkelijk programma dat op alle laptops, ipads en computers werkt: Zoom. Met de uitnodigingslink ontvang je ook een uitgebreide instructie over hoe een digitale vergadering in z’n werk gaat. Aanmelden voor de vergadering kan door een mail te sturen naar: info@bkcartesius.nl. Om gezamenlijk het glas te kunnen heffen (vanaf huis) ontvang je na aanmelding tevens een borrelpakket met biertjes en borrelhapjes, aangeboden door lokale partijen. 

Zelf indienen

Heb je zelf een plan dat bijdraagt aan de kwaliteit van het Cartesiusgebied en dat je graag deels bekostigd zou zien uit het Ondernemersfonds? Dan kun je tot zondag 15 november een plan indienen. Stuur het plan, van maximaal 2 A4, naar info@bkcartesius.nl.

Budget

Er is dit jaar €18.500,- beschikbaar in het fonds voor initiatieven.

Voorwaarden

Aanvragen worden behandeld mits zij aan de volgende criteria voldoen: het initiatief dient algemeen belang, is geen overheidstaak, maakt zo veel mogelijk gebruikt van lokale ondernemers en netwerken en wordt bekostigd uit verschillende inkomstenbronnen (alleen aanvragen voor co-financiering zijn mogelijk).

Vragen?

Bij vragen over het Ondernemersfonds, neem contact op met het secretariaat van de BKC via onderstaande contactgegevens. De uitnodiging en stukken voor de Algemene Ledenvergadering volgen komende maand.

Terug naar Over Werkspoor