Geschiedenis

Het Werkspoorkwartier is het gebied tussen de Cartesiusweg en het Amsterdam Rijnkanaal in Utrecht. In dit gebied stonden vroeger veel fabrieken. Hier zijn in de vorige eeuw tot de jaren ‘70 treinwagons geproduceerd. De Werkspoorkathedraal is een van de weinige hallen uit de Werkspoortijd die bewaard zijn gebleven.

Het Werkspoorkwartier is in de periode 1975-1985 herbestemd voor bedrijven. Daarvoor heeft de gemeente een nieuw stratenplan aangelegd en terreinen uitgegeven. In 2012 heeft de gemeente een nieuwe ontwikkelingsvisie voor dit terrein goedgekeurd. Lees hieronder verhalen over de geschiedenis van Het Werkspoorkwartier.

Geschiedenis

Het Werkspoorboekje

In het Werkspoorkwartier hebben veel creatieve en circulaire ondernemers een plek gevonden, in de gebouwen van Het Hof van Cartesius, de Werkspoorfabriek, bij de Nijverheid, in de Havenloods en elders. Voor ondernemers die meer houvast zoeken in deze roerige tijd is het Werkspoorboekje ontwikkeld.

 

Lees meer
Geschiedenis

Welke nieuwe makers zijn neergestreken in Werkspoorkwartier?

Het boek Made in Werkspoor maakt de producten zichtbaar van kunstenaars, makers, studenten en andere creatieve geesten die hun thuisbasis hebben in het Werkspoorkwartier. Laat je inspireren en ontdek de nieuwe makers van Werkspoor.

Lees meer
Terug naar