Gebiedskaart

Overig
 • Schaverijstraat 13
 • info@museumvanzuilen.nl
 • http://www.museumvanzuilen.nl/
 • In het Museum van Zuilen vindt u de rijke geschiedenis van de grondleggers van het Werkspoorkwartier: Werkspoor en DEMKA. Nu ligt het museum nog net buiten het Werkspoorkwartier, maar ze gaat verhuizen naar de Werkspoorfabriek. Het kleine museum is zeker een bezoek waard voor iedereen die zich interesseert in het gebied. 

  In 2009 maakte de gemeente Utrecht het mogelijk dat het Museum van Zuilen zijn deuren kon openen. In dat jaar werd de door Wim van Scharenburg verzamelde collectie over de rijke historie van de gemeente Zuilen publiek toegankelijk.

  Naast het harde werk om het winkelpand te voorzien van een professionele museale inrichting en dito professionele collectionering van inmiddels meer dan 11.000 voorwerpen en objecten, is er veel inspanning verricht om het Museum van Zuilen uit te dragen als een leuk, educatief en bovenal laagdrempelig museum dat midden in de samenleving staat.

  Het Museum van Zuilen is er met heel veel inzet van vrijwilligers en arbeid (en beperkte middelen) in geslaagd echt ‘het Museum VAN Zuilen’ te worden.

  Leer hier meer. 

   Foto van Ijzersterk

  Terug naar Gebiedskaart